444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Tübitak Şampiyonları İnovasyon Fuarında

Büyük bir ekonomiye sahip olmak için yeni fikirler ve projeler üretmek gerekir. Dünyanın önde gelen ekonomileri de bu doğrultuda gelişimini sürdürmektedir. Ülkenin ekonomik kalkınması inovasyon ile birlikte teknoloji ve bilimin büyük katkısıyla sonuçlanacak üretimleri yok sayamayız. Yenilikçi fikirleri teşvik etmek için 3. sü düzenlenen İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı İstanbul’da 13 – 16 Kasım tarihleri arasında ilgilenen tüm yenilikçilerle buluştu. Doğan ata Eğitim kurumları ile birlikte İzmir Özel Fatih koleji öğrencilerinin davet edildiği fuarda, yeni fikir ve düşüncelerin doğması, yayılması ve sonuca olgun bir şekilde ilerlemeleri için gerekli adımlar ve bilgilendirmeler yapıldı.

Katılan öğrencilerin projeleri şu şekildedir;
Yaren Sever, (TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Fizik dalında Türkiye 2.si olan “Karbon Nanotüp Katkılı Organik Güneş Hücresi Üretimi ve Karakterizasyonu”)
Serra Doğan ata, (TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji Dalında Türkiye 2.si olan 'Anti bakteriyel Tekstillere Yeni Bir Yaklaşım: Amoksisilin Bağlı Poliakrilonitril Kumaş' ) Koray Şekerin, (TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Fizik dalında Türkiye 2.si olan “Altın Telde Direnç ve İletkenliğin Kuantize Özelliğinin Görüntülenmesi”)
Özgür Ülker, (TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kimya dalında bölge 3.si olan 'Antikor Tanınmasına Yönelik Afınıte - Membran Sistemi Temelli Bİyoteknolojık Yöntem Geliştirilmesi') 50’ den fazla Üniversitenin 460 proje ile iştirake ettiği fuara Türk Paten Enstitüsü ( TPE ) 260 proje ile katılmıştır. Ayrıca Tasarım olimpiyatları, TÜBİTAK uzmanları, meslek ve sanayi odaları, kalkınma ajansları, teknopark şirketleri, rektörler, fakülte dekanları, akademisyenler "İnovasyon Türkiye yenilikçi, Teknoloji ve buluşlar fuarına" 200 proje ile iştirak ederek fuarı renklendirmişlerdir.

Proje ve fikirlerin açıklanması, tartışılması, gelişimi ile birlikte üretecek ve ilerleyecek olan Büyük Türkiye yolunda fuar oldukça verimli geçmiştir. İzmir Özel Fatih Koleji ile fuara katılan Danışman Viki Kalderon “Farklı proje ve katılımcıların geliştirdikleri yüzlerce yeniliği öğrencilerimiz büyük bir keyif ve merakla izlediler. Bu fuara olan ilgiyle gelecek sene oluşturulacak yeni fikirler ve projeler için oldukça verimli geçip öğrencilerimiz fikirlerine ilham kaynağı olabilecek bir fuar serüveni yaşadılar.” demiştir.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>