444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Bükülebilir Telefon Teknolojisi Apple Tarafından Patentlendi

Ortaya  çıkan ilginç durum  ise Apple’ın bir süre önce yaptığı patent başvurusunun  kabul edilmesidir. Apple’ın iPhone 6 ve İphone 6 Plus modellerinde yaşanan bükülme telefonlarda kullanılan hafif ve ince alüminyum çerçevelerin basınca çok da dayanıksız olmaları , kolay  bükülmeleri  internette şaka malzemesi haline gelmişti .

Bu durum sonucunca tuhaf bir şekilde ,  Apple  gerçekten de bükülebilir bir telefon fikrinin patentini almak için başvurduğu ortaya çıktı. Patent başvusu  iPhone 6’nın bükülebildiğinin ortaya çıkmasından kısa süre önce yapılmış olması işin komik tarafını gösteriyor.

Bu yeni patentin farkı, esnek elektronik cihaz fikrini bir bütün olarak ele alması ve Apple’ın malı haline getirmesinde yatıyor. Bu nedenle  bundan sonra bükülebilir  bir telefon yapmak isteyenler, büyük ihtimalle Apple’a telif ödemeleri gerekecektir.

Bükülebilen ya da katlanabilen elektronik cihazlar yapma düşüncesi  tabi ki de  yeni değil , başka firmalar  da benzer fikirler üretti. Öncesinde  Apple’ın da bu türden konularda aldığı birden fazla patent aldığı biliniyor.
 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>