444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple Bu Sefer Wi-Fi Özelliği Patentinden Dolayı Davalık Oldu

‘‘ Apple, yine teknoloji gündeminde yerini aldı. Apple bu sefer Wi-Fi özelliği patentinden dolayı davalık oldu. Caltech’in, Apple’ın tasarladığı telefonlardaki Wi-Fi özelliği, Apple’a dava açmasına neden oldu.’’

 

Teknoloji dünyasının dev şirketlerinden birisi olan Apple, yeni bir dava ile daha gündemde. Bu kez de Caltech, Apple’a üretilen telefonlarda bulunan Wi-Fi patentini ihlal ettiği gerekçesi ile dava açtı.

 

Caltech’in, iPhone 5'ten bu bugüne kadar üretilen cihazların tümünde yer alan Wi-Fi özelliği için patent hakklarında ihlal gerçekleştiği gerekçesi ile Apple’den piyasaya arz ettiği her ürün için tazminat talep ettiği bildirildi. Caltech, 802.11ac ve 802.11n patentleri kendisine ait olan Wi-Fi özelikleri için standartları aşamayacağını ifade ediyor.

Wi-Fi teknolojisinin  daha hızlı veri iletişimi gerçekleştirebilmesi adına gereken donanım geliştirmelerine ait patent 2012’de Kaliforniya Teknoloji Enstitüsünce alınmıştı.

BROADCOM’a Dava Açılıyor

iPhone,  MacBook ve diğer Apple cihazlarında yer alan Wi-Fi çiplerini meydana getiren Broadcom şirketi de davanın hedefi durumunda. Caltech'in iddaa ettiği patent ihlalinde, Apple şirketi esas hedef olmasına rağmen her iki şirket gelirleri adına risk altında.

Üniversiteler, eskiden, sahip olunan patentlerin ihlalleri konusunda mahkeme yoluna gitmiyordu. Fakat, Apple'ın Wisconsin-Madison Üniversitesine karşı son davayı kaybetmesi ile birlikte yapılan tüm ihlaller için sürekli davalar açılmaya devam edilmekte.

Apple Wisconsin Madison Üniversitesine karşı son kaybettiği davada 234 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Caltech şirketi, açtığı dava ile birlikte, gelirin %14'ü istemesine rağmen Apple şirketi, konuyla alakalı bir açıklamada bulunmadı.

 

 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>