444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Toplumun Faydası Adına Teknolojiye Teşvik Geliyor

 ‘‘ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, toplumun faydası adına teknolojiye teşvik geliyor müjdesini verdi. Toplum 5.0 anlayışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, topluma faydalı olması adına bilim ve teknolojinin teşvik edilmesine verdikleri destekleri, aktardı. Toplum 5.0 ifadesinin doğru algılanması ve başarının devam ettirilmesi, verimlilik ve şeffaflık süzgecinden geçtiği bilinmelidir, şeklinde ifadeler kullandı ve toplumun faydası adına teknolojiye teşvik geleceği müjdesini verdi.’’

Japonya'daki 13. Toplumda Teknoloji ve Bilim Formuna Faruk Özlü’de iştirak etti. Bakan, Japonyanın Kyoto ülkeler arası konferansında, geleceğin toplumunda teknoloji, bilim ve inovasyonun göreviyle organize edilen, 13. Toplumda Bilim ve Teknoloji Formu, Bilim ve Teknoloji Bakanları Yuvarlak Masa Toplantısında yer aldı. Açılış konuşmasını Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin gerçekleştirdiği toplantıya katılan Özlü ilk Türk bakan unvanını aldı. Burada yaptığı konuşmasında, geleceğin dünyasına yenilikçi insanların şekil vereceğinin farkında olduklarını ve bakanlığında bu kapsamda çalışmaları devam ettirdiklerini iletti. Özlü, Toplum 5.0 ifadesinin, topluma faydası olması adına bilim ve teknolojinin teşvikine destek verdiklerini aktararak, Toplum 5.0 ifadesinin doğru algılanması ve başarının devam ettirilmesi, verimlilik ve şeffaflık süzgecinden geçtiği bilinmelidir, şeklinde ifadeler kullandı.

Ülkeler arası ortaklığa önem verilmeli

Özlü, akıllı toplumun hayata geçirilmesi adına çoklu paydaşların aşamaya katılması gerektiğine önem verdiklerini vurguladı. Ülkemiz 4. sanayi devrimi kapsamında hayat verdiği, devlet-özel sektör ortaklığı iyi uygulama örnekleri arasından yeri almıştır. Yine ulusal yenilikçilik politikamız, bilim ve teknolojinin, Türk toplumunun yararına arz edilmesini amaçlamıştır, ifadelerini kullandı. Bakan Özlü, hedef odaklı bilim teknoloji stratejimizin öneminin farkında olduklarını belirterek, misyon ve hedef odaklılık yeni politikalarımızın temelini özendirmektedir. Kurumlarımızca verilen destek programları da bu tarz örnekleri değiştirmiştir, dedi.

Bilim, teknoloji ve yenilikçilikte, ülkeler arası ortaklığa önem verilmesini vurgulayan Bakan Özlü, bunun sadece değişik ülkelere ait şahısların beraber çalışması ile sınır kalmayıp aynı zamanda disiplinler arası ortak çalışmaları da kapsamına aldığını vurguladı. Toplantı sonrası Bakan Özlü, İran Bakanı Muhammed Farhadi ile görüştü. Türkiye ve İran arasındaki ilişkileri analiz ettiklerini ileten Özlü, Farhadi ile yapacakları uygulamalar hakkında konuştuklarını kaydetti. Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu Japonya'daki Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu, teknoloji ve bilimin uygulama alanlarından meydana gelen problemlerin çözülme kavuşturulması, bilim ve teknolojideki olanaklar ve insanların sorunları bilim ve teknoloji yardımı ile çözülebileceği konuların tartışılacağı bir ağ düzenek hazırlamayı amaçlamaktadır.


2004’ten bugüne her sene bu forum Bilim ve Teknoloji Bakanları Yuvarlak Masa Toplantısı, devletlerin bilim ve teknoloji bakanları, yardımcıları veya bilim başdanışmanlarını bir çatı altında toplayarak organize ediliyor. Toplantıya katılan ülkelerin teknoloji ve bilim bakanları, her sene belirlenen tema çerçevesinde bilim ve teknoloji konularında görüşlerde bulunuyor ve birbirlerine bilgiler sunuyorlar. Japonya ev sahibi sıfatı ile bilim ve teknoloji bakanının veya yardımcısının yöneticiliğinde veya diğer ülke bakanının eş başkanlık sıfatı ile gerçekleştirilen toplantıda, kararlaştırılan tema kapsamında bakanlar, ülkelerinin durumunu ve yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler sunuyor, tecrübelerini ve önerilerini aktarıyorlar.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>