444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kendini Soğutabilen Ambalaj Üretildi

‘‘ Trakya Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan, projesini öğrencileri ile beraber yaptığı kendini soğutma özelliğine sahip Biyopolimer Ambalaj üretti. Buluş sahibi öğrencileri ile beraber gerçekleştirdiği kendini soğutma özelliğine sahip Biyopolimer Ambalaj projesinin patentine sahip oldu.’’

Buluş sahibi tasarımını öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdiği, kendini soğutabilen Biyopolimer Ambalajın, Türk Patent Enstitüsü tarafından 3 senelik değerlendirmenin sonunda patentine sahip olduğu aktardı.

Kendini soğutma özelliğine sahip Biyopolimer Projesi, sıvı içeceklerin aktarıldığı cam şişelerde veya karton ambalajlarda uygulanabilecek. İlave edilen biyopolimer, şişenin veya karton ambalajın kapağıyla rabıtalı işleyecek. Biyopolimer, kapak açılıp hava ile etkileşimde bulunması sonucunda şişenin yaklaşık 15 saniyelik sürede dıştan soğumasını sağlayacak.

Buluş sahibi,öğrencileriyle gereksinimleri görerek derslerde kendilerine özgü çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

Söz konusu tasarımı, gıda mühendisliği öğrencileriyle malzeme dersinde yaptıklarını ifade eden buluş sahibi, burada insanların her daim her alanda soğutucu bulamayacaklarını, özellikle yaz aylarında su, meyve suyu veya bir süt şişesi sıcak durumda olabilir, bunları hemen nasıl soğutabiliriz fikri ile bu projeyi tasarladık. Bunun çalışması çok kolay. Bir içecek şişesi veya karton ambalajını düşünün. Bunun iç kısmına biyopolimerle kapladığımız bir hazne ilave ediyoruz. Bu haznenin iç kısmına, soğutmayı sağlayacak, ekzotermik sistemini (ısıyı dışarıya atıp soğutmayı sağlayacak reaksiyon meydana getiren sistem) basitçe ilave ediyoruz. Bu bir haznedir. Şişenin iç kısmında, yanında yada altında olabilir, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaşif, TPE yaptığı 3 senelik analizlerden sonra patentine sahip olduğu icadının üretimi adına, içecek şirketlerinden teklif beklediğini dile getirdi.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>