444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Türkiye'de Giyilebilen Güneş Paneli Tasarlandı

‘‘ Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde yer alan Teknoket’te insanların üzerine giyilebileceği Nano Güneş Paneli tasarlandı. ’’

 

Projenin bütünüyle yerli üretim olması ile birlikte Van şehrinde üretilmesini hedefledikleri ifade edildi.


22 Adet Şirket Başvuruda Bulundu

 

YYÜ Teknokent’in pek çok Teknokent’ten farklı olarak ülkeler arası bir özelliğe sahip olduğu belirtilerek, şirketlerimiz, Teknokentimizde bir sene içerisinde yer alamaya başladı. Şu ana kadar 22 adet şirket başvuruda bulundu. Gelen başvurular arasından 3 şirkette İran’dan bulunuyor. Bu sıralarda o şirketler de gelecekler. O şirketlerin kendilerine has üretimleri bulunmakta. Pakistan’da faaliyette olan bir şirket bizimle irtibatta olduğunu söyleyebiliriz. O şirketlerinde çok değişik çalışması bulunuyor. Üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Bizim diğer Teknokentlerden ayıran bir özelliğimiz daha bulunuyor. O da İŞGEM ile olan ortak sözleşmemiz bulunuyor,  şeklinde ifadeler kullanıldı.

Projeyi tanıtan buluş sahibi, çalışmalarından ötürü teknokent ekibine teşekkürlerini sunarak, esnek ve elastik bir özelliği bulunan ürünün kullanım sahalarının bir hayli çok olduğunu göreceğiz. Temennimiz, üretilmeye başlandığı zaman kullanım sahasının genişliği de göz önüne alındığında çok önemli bir istihdam da sağlamış olacağız, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tasarının Özellikleri Neler?

Buluş sahipleri, buluşlarının niteliklerini sıralarken, ilk kez ülkemizde tasarlanan buluşa ‘giyilebilen güneş paneli’ ismini vererek şu ifadeleri aktardı:

Panelle 0.5 volt elektrik elde edebiliyoruz. Bir insanın gereksinim duyduğu enerjiyi üretebilme özelliğine sahip. Telefonunuzun şarjını doldurabilir yada acil durumlarda yardım çağırmak için de kullanabilirsiniz. Tasarım, esnek özellikli ve kırılmaz bir yapıya sahiptir. Donma olayı yaşaması mümkün değil. Normalde güneş panelleri 0 derecenin altındaki soğuk havalarda çalışmaz, fakat bu panelimiz 0’ın altında 60 derecede dahi çalışabilme özelliğine sahip. Bununla birlikte giyilebilir bir teknolojik özelliği bulunuyor. Tasarımız, herhangi bir doğa şartında rahatlıkla kullanılabilir ve giyebilirsiniz. Çok hafiftir. Ülke olarak güneş paneli hususunda Çin’e bağımlı bulunmaktayız, bu durumu artık Van’a bağımlı duruma dönüştüreceğiz. Günümüzde piyasada tasarımıza benzeri bir ürün bulunmamaktadır. İlk kez ülkemizde bizim gerçekleştirdiğimiz ve bu ebatlarda üretilen bir numaralı bir tasarım olduğu ifade edildi.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>