444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Türk Bilim Adamından Kanser Tedavisinde Çığır Açacak Buluş

 ‘‘ Kanser hastalığının tedavi edilebilmesi adına yeni bir yol keşfedildi. Prof. Dr Sancar keşfettikleri yeni yöntemle genomun fark etmezsizin bir bölgesinde yaşanan zararın haritasını elde edebildiklerini ifade etti. Buna Piri Reis Harita’m ismini verdiği ve validesi, eşi ve kızının fotoğrafları ile aynı yere koyduğunu ifade etti. ’’

Buluş sahibi, nobel ödülünü almasının ardından, bunu daha çok geliştirdiklerini aktararak devam etti:

Hem normal hücrelerde, hem de kanserli hücrelerde, sistemsel hücrelerde yalnızca onarma değil, hasarın bulunduğu her bölgede geliştirebilme olanağımız bulunuyor. Bu beni bir bilim insanı olarak çok memnun etmekte. Bu yazı dizisini yazma aşamasındayız. Ben yazdım ve asistanlarıma ilettim. Onlar, üzerinde çalışıyorlar. Yurt dışına gitmemden yaklaşık 15 gün sonra yayına ileteceğiz. Bir bilim insanı olarak son 10 sene de en fazla bilim bakımından tatminkar eden bir çalışma.

Kanser Tedavisine Yeni Süreç Başlatılacak

Buluş sahibi, bu çalışmanın ardından, kanser hastalığı tedavi edilmesinde sık kullanılan sisplatin ilacının, kanserli olan ve kanserli olmayan hücrelere verdiği zararı ve onarım haritasını elde edebildiklerini ifade etti. Bunların arasında bulunan farkın ve aynı olan bölümlerin görülebildiğini ifade eden buluş sahibi, bunun kanser hastalığının tedavi edilmesinde yeni bir alternatif yol olacağını umut ediyoruz. İllaki bunu gerçekleştireceğini ifade etmiyorum fakat şuan ki en yüksek detaylı bir onarım haritası bu. O açıdan bu yeni ufuklar elde edeceğiz. Bilimsel bakımdan gerçekten bu beni tatmin ediyor, şeklinde açılmalarda bulundu.

Buluş sahibi, daha evvelden yeğeninin, son çalışmalarına yönelik birtakım beyanlar bulunmasından sonra buluşunun hakkında bazı ifadeler kullanılmasından dolayı hoşnutsuzluk duyduğunu ifade ederek, çalışması için bazı tabirlerle aktarılmasını istemediğini söyledi.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>