444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

İzmirli Öğrencilerden Kanseri Yenecek Buluş

‘‘ Liseli gençlerden kanseri yenecek bir buluşa imza attılar. Buluş sahipleri, kemoterapi tedavisinde kullanılan en etkili ilaca ilave ettikleri bir maddenin yardımı ile hem kemoterapi tedavisinin yan etkilerini hem de hastalığın sağlıklı hücrelere bulaşmasını önlediler. ’’

 

İzmir’de Fen Lisesinde okuyan buluş sahibi Erin ve Tatlıdil adlı öğrenciler, kemoterapi tedavisinde kullanılan en etkili ilaca kattıkları bir karışımın yardımı ile kemoterapi ilaçlarının meydana getirdiği olumsuz sonuçlarını yok etmeyi başardı. Elde edilen maddeyle beraber bundan böyle kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlar yalnızca kanserli hücrelere temas ederek, sağlıklı hücrelere zararda bulunmayacak. Bundan böyle kemoterapi ardından gerçekleşen bağışıklık sisteminde yaşanan çöküş ve saçlar yaşanan dökülmeler artık yaşanmayacak. Buluş sahipleri öğrenciler, TUBİTAK tarafından biyoloji dalında düzenlenlenen Ege Bölgesi yarışmasında manyetik amaç adına kitosan kaplı manyetik boncuklama tasarımı ile şampiyon oldu.

Kitosan adlı karışım

Mucit öğrenciler laboratuvarda haşere derisinden elde ettikleri ilaçla kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlarının yan etkilerini ortadan kaldırmayı başardılar. Mucit öğrencilerin elde ettiği ilaçla birlikte, kemoterapi tedavisinde, kanser hücreler yok edilirken, normal hücreler etkilenmiyor.  Mucit öğrenciler, kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçların kanser hücreleri ile birlikte diğer hücreleri de yok ediyordu. Resveratrol adlı ilaca kitosan karışımını ilave etiklerini belirten mucit öğrenciler, hastalığın normal hücrelere sıçramadan önce hücrelerin bağışıklık durumunu güçlü duruma getirerek hastalığı engelleyeceğiz. Bu şekilde hem hastalıklı hücrenin tedavi edilmesi hız kazanacak hem kanserin tüm hücrelere yayılması önleneceğini ifade ettiler.

En Güçlü İlaçta Test Ettik

Mucit öğrenciler, bu çalışmamızda kanser hastalığının tedavisi aşaması ile birlikte tedbir almayı da düşündüklerini ifade ederek, Resveratrol adlı ilacı test etmemizdeki sebep, ilacın çok etkili antikanserojen ve yaşlanma karşıtı özelliğinden kaynaklandı. Fakat bununla beraber bağışıklığı indirgeyen, saçları döken yan etkisi bulunuyor. Eğer ki bu ilaçta başarı elde edersek, diğer ilaçlarda da başarılı sonuç elde edebileceğimizi düşündük. Diğer yapacağımız çalışmalarımızı başka ilaçlarda gerçekleştireceğiz, diye konuştu.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>