444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Artacak

‘‘ Ar-Ge ve tasarım kuruluşları açmalarına ilişkin olarak Türkiye İhracatçı kuruluşlar meclisi azalarına danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Reform özelliğindeki Ar-Ge ve Tasarım uygulamalarına destek verilmesi ile alakalı uygulama mevzuatı ve Bakanlar Kurulu Kararlarının ilan edilmesinden sonra TİM de harekete geçti. ’’

Ar-Ge ve tasarım merkezleri toplantısında söz alan Büyükekşi, Ar-Ge ve tasarım kuruluşları açılmalarına yönelik hareket ettiklerini ifade etti. Başkanın aktardığı bilgilere göre, verilecek bu hizmet ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezi inşası dinamiklerini gözeterek öncelikle tüm üyeler arasında bilgilere dayalı, ayrıntılı analiz ve incemeler gerçekleşecek.

Danışmanlık hizmeti isteyen üye kuruluşların TİM internet adresinde yer alan Ar-Ge ve tasarım merkezi yeterlilik bilgi formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmaları yeterli olacaktır. Müracaat edecek kuruluşlar arasından potansiyeli bulunan üyeler belirlenerek, destek ve fırsatlar hakkında farkındalık oluşturmaya ilişkin bilgilendirmeler yapılacak.

Buna göre, kuruluşlar ile yapılacak ayrı ayrı görüşmeler ve sunulacak eğitimler sonucunda kuruluş temelli fırsatların analiz edilmesinden sonra, Ar-Ge ve tasarım merkezi açabilecek kuruluşlara alakalı bilgilendirmeler verilecek ve yol haritaları hazırlanacak. Amaçlanan Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısına erişme hedefi, katma değerli bir hizmet ile TİMin sponsorluğunda yapılacaktır.

Başkan, TİM’in planında gerçekleştirilecek olan ayrıntılı çalışmalardan sonra Ar-Ge ve teknoloji merkezli kuruluşlara ekonomik, teknik ve hukuki bakımdan birleşik hizmetler arz edileceği ifade edildi.

 

Ar-Ge, teknoloji, inovasyonun ve tasarım etkisi ile katma değeri bulunan imalatın artırılması ve buna ilişkin olarak ülke ekonomisinin hızlandırılması amaçlanan bu tasarının, 2017 senesinin sonuna kadar çok miktarda Ar-Ge yada tasarım merkezi açılması şekli ile katma değerli ihracat adımlarına hız katması hedeflenmekte olduğu aktarıldı.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>