444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

6 Mühendisten Alkışlanacak Buluş

‘‘ Mühendis arkadaşlar alkışlanacak buluşa imza attılar. 6 mühendis arkadaş, bakanlıktan sağladığı yardımla, telefon ile hastanelerdeki ürünleri el sürmeden ameliyathanelere götürebilecek robot tasarladılar. ’’

Süleyman Demirel Üniversitesinden mezun olan 6 mühendis, bakanlık tarafından sağladığı hibe ile telefondan hareket ettirebildikleri cihaz tasarladı. Ürettikleri robot, hastane servislerinde yatan hastalara yiyecek taşıyabilecek ve sterilizasyon ürünlerini ameliyathanelere el sürülmeden götürebilecek.

Geçen Sene Mezun Oldular

Proje sorumlusu buluş sahibi Alakuş, geçen sene elektrik ve elektronik mühendisliğini bitirdikleri ifade etti. Öğrencilik zamanından arkadaşlarıyla beraber farklı sektörlerde robot teknolojisine göre pek çok cihaz tasarladıkları ifade etti.

Mezun Olduktan Sonra Teknokette Şirket Olduk

Buluş sahibi, mezun olmalarından ardından cihazlar icat etmeyi sürdürmek istediklerini aktararak, SDÜ Teknokent çevresinde 5 mezun arkadaşı ile beraber bir şirket kurduklarını ifade etti.

Şirketin açılmasında sonunda amaçladıkları robotu tasarlamak  adına çalışmalar yürüttüklerini dile getiren buluş sahibi, daha evvel ürettikleri elektrikle çalışan vasıtalar ile robot mekanizmasını bir bütün haline getirerek, hastanelerde yatan hastalara yemekler dağıtım ile sterilizasyon ürünlerini el sürmeden ameliyathanelere götürebilecek bir robot ürettiklerini ifade etti.

Otomatik Yönlendirmeli Araç Düzeneği

Bu çerçevede tasarladıkları otomatik yönlendirmeli araç mekanizması projesini ürettiklerini aktaran bulu sahibi, projeyi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hibe edilen 100 bin liralık tekno girişim desteği ile tasarladıklarını belirtti.

Tasarının Ar-Ge ve prototip çalışmalarının ve ilk analizlerde aracın başarılı olduğunu belirtilerek, projemiz, hastanelerde sterilizasyon odası ile ameliyathane arasında, ecza odaları ile ecza deposu arasında, hastalara yemek verilmesinde faaliyet ettirilebilecek. Buluş, çizgiyi takip edecek şeklinde üretildi. Hastane koridorlarına ve asansörlerde bulunan çizgileri izleyecek buluş, girilen kodlarla verilen komutları uygulayacak, şeklinde demeçte bulundu.

 

Buluşta bulunan  sensörler haricindeki tüm ürünlerin yerli ürün olduğunu belirten buluş sahibi, TÜBİTAK tarafında sağlanacak hibe ile seri üretime geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>