444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Elektriği Tasarruflu Kullanacağımız Priz Tasarlandı

‘‘Elektrik kullanırken tasarruf sağlayacağımız priz tasarlandı. Elektriği tasarruflu kullanmamızı  sağlayacak ve bu sayede tasarruf elde edeceğimiz priz tasarlandı.’’

Kapalı durumda iken dahi elektrik yakmayı sürdüren ürünlerin elektrik harcamasını önleyen ve tasarruf sağlayacak priz icat edildi. Çalışmayı sürdüren buluş sahibi, internet erişimli, enerji Yönetimli IP Grup Priz ismini koyduğu buluş eserinin enerji tüketiminde önem teşkil eden yararlar sağladığını ifade etti.

Elektrikle çalışan ürünlerin uzaktan kontrol edilmesi, katılması ve açılması gibi gereksinimleri geçmiş yıllardan günümüze kadar sürekli gündemi meşgul etmesi sonucu ile, uzaktan kontrollü internete bağlanabilen bilgisayar veya cep telefonu vasıtası ile elektrik ile çalışan bir ürünü açıp kapatmak ve kontrol etmek gibi işlemleri gerçekleştirebilen tasarruf sağlayan prizin tasarlandığı aktarıldı.

İçinde yazılım yer alan elektronik ürünlerin bazen kilitlenebildiğinin altı çizilerek, bu çeşit hususlarda bu ürünleri açıp kapatmaya gereksinim duyulmakta.

Uzaktan kontrol işleminin internete girilebilen her alandan gerçekleştirilebileceğini aktarıldı.

Tasarruf sağlayan prizin iç kısımda bir mikro bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayarda internet erişimi bulunmakta. Aynı anda kaç kilovat saat enerji harcandığını, aşırı akım yüzünden yanma veya bozulmaların tespitinde bulunabilecek niteliklere sahip. Tabiri caizse bir elektrik sayacının internete bağlı durumu. Bu buluşun tek tasarlayıcısıyım. Bu ürün enerji ölçümünde bulunabiliyor. Ürünün en belirgin özelliği, ülkemiz için önem teşkil eden yeri, enerji tasarrufu sağlıyor. Televizyon, bilgisayar gibi elektronik ürünlerin kapalı oldukları durumlarda da enerji harcamayı sürdürüyor. Bu priz, bunu durumda enerji harcamasını tamamen kesiyor. Ülkemizin uyku modundan doğan enerji tüketimi senede 3 milyar lira gibi büyük bir rakam. Bu durum ile alakalı farklı kuruluşlarda oldukça testte tuttuk. Priz neticesinde ülkemizde senede 3 milyara yakın tasarruf elde edebiliriz.

Bir Bankada Test Edildi

Buluş eserine çeşitli testler yapıldığı ve saha ölçümlerinin sona erdiğini belirtilirken, bir bankada test edildiği ve ülke çapında şubelerinde yaklaşık 10 bin bilgisayar bulunduğu bu bankada priz sayesinde senede yaklaşık 3 milyon liralık bir tasarruf sağlanacağı belirtildi.

Buluşlar, Ar-Ge Teşvikleri, Patentli Buluşlar, Patent, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak ve patent hakkında daha fazla bilfi sahibi olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz…

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>