444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

2017 Yılında Hedef: 1000 Adet Ar-Ge Merkezi

‘‘Hükümet tarafından 2017 yılında hedef 1000 adet ar-ge merkezinin olması. 2017 yılı içinde ar-ge merkez sayısı olarak 1000 adet hedefleniyor.’’

Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ülkemizde Ar-Ge kurma potansiyeline bulunan çok fazla sayıda kuruluşun olduğunu belirtti. 2017 yılında ülkemizde yer alan Ar-Ge kuruluşlarının miktarını yükseltmeyi hedefledikleri aktardı.

 

Bakan Özlü, ülkemizde teknoloji temelli olan endüstrinin ilerletilmesi amacı ile bakanlığımızın faaliyet geçirdiği bir program hedefimizde bulunduğunu dile getirdi.  Bu sene içinde ülkemizde yer Ar-Ge Merkezi sayısını bine çıkartmayı hedefliyoruz. Şimdilik 350 adetteyiz. Bu amacımız oldukça iddialıdır. Fakat bu konuda başarılı olacağımıza inancımız sonsuz. Ar-Ge Merkezi açma potansiyeli bulunan oldukça kuruluşumuz var. Bu kuruluşlarımızı tek tek belirleyerek arkadaşlarımız vasıtası ile bilgilendirmekteyiz. Ar-Ge Merkezi kurma hakkında teşvikte bulunmaktayız, ifadelerini kullandı.

 

Düzce’de Ar-Ge Merkezi Kuran 5 Firma Bulunuyor

 

Bakanlığımız, endüstriye teknoloji aşılamayı düşünen bir politika izliyoruz, şeklinde konuşan Özlü, teknolojiyi temel alan sanayi, bilimi temel alan teknoloji politikası izleyeceğiz. Düzce ilimizde şu ana kadar ar-ge merkezi kuran 5 adet işletme yer alıyor. Teknolojiyi temel alan üretimde bulunmalarını talep ediyoruz. Yüksek katma değerli ürünler elde edelim. Sadece teknolojiyi temel alan üretimde bulunarak katma değeri  yüksek ürünler imal edebiliriz. Esas politikamız ile, endüstrimiz içinde katma değeri yüksek ürünlerin oranını 3,5 düzeylerinde şuan, bunu ise ilk süreçte %15 oranına ulaştırmak son düzlemde de %20 oranına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu bakımdan ar-ge merkezlerinin oldukça önemi bulunuyor.


Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>