444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Sony'den Kablosu Olmayan Şarj Cihazına Patent

‘‘Dev firmalar arasında yer alan Sony, kablosu olmayan şarj cihazına patent sahibi oldu. Sony firması tarafından, şarj işlevini kablo kullanmadan gerçekleştirilebilmesi adına patent müracaatı yapıldı. ’’ 
 
Peki, bu yeni kablosu şarj tasarımı ne zaman yaşantımızda yer alacak?  Ne kadar da ilerleme kaydeden teknolojik ürünler ile beraber donanımların güç harcaması minimize edilmekte. Lakin akıllı telefonların sunduğu pil müddetleri şuan kullanıcıların önemli bir kısmı tarafından yetersiz düzeyde olduğu belirtiliyor.
 
Üretici firmalar akıllı telefonlarında uyguladıkları donanımsal ve yazılımsal optimizasyonlar ile pil düzeyini üst seviyede tutmaya çaba sarf ederken, Sony firması bu hususta önemli bir çalışma içerisinde olduğu göze çarptı.

Çalışmalar Bir hayli Ağır İlerlemekte

Teknoloji devleri arasında yer alan firmanın, bataryaların kabloya gereksinim duymadan şarj yapabilmesi adına yürüttüğü uyguladığı çalışmalar adına geçen sene bir patente sahip olduğu belirtildi. Fakat, teknoloji devinin günümüze değin ne seviyede ilerleme gösterdiği hakkında bilgi sahibi olunmazken, yalnızca patent alması şimdilik bu durumun bir hayal ürün şeklinde kalmasına sebebiyet veriyor. Zira, bir takım farklı özelliklerin bulunması karşın bu hususta benzer bir çalışma Apple şirketi nezdinde patent alınmıştı. Fakat günümüze kadar geçen zamanda bir hareketlilik olmaması, kablosuz şarj aktarımının yaşam bulması bir hayli zorlayıcı olduğunu tekrar ispatlamakta.
 
Patent konusunda patent başvurusu, patent alma sürecinde gerekenler, patent araştırması ve daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz.
 
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>