444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kırık Tedavisinde Alçıya Son Veren Buluş

‘‘Kırık uzuvların alçı alınması dönemine son veren buluşa imza atıldı. 5 seneyi aşkın süre boyunca devam eden çalışmalar neticesinde atık kırık kırılmaları alçıya alınmadan tedavi edilecek.’’

Bu buluş ile birlikte artık hastalar, kırık uzuvları için alçı ve operasyona gerek duymayacak daha da önemlisi erken iyileştirerek günlük gereksinimlerini güçlük geçmeden yapabilmesine fırsat tanıyor.
 
Kırık uzvun  operasyon yapılmadan ve alçıya gereksinim duymadan düzgün tedavi olmasına olanak veren buluş, hastanın iyileşmesini en erken zamana çekiyor. İyileşme zamanını kısaltmasının yanı sıra alçının verdiği günlük hayatın güçlüklerini de bertaraf ediyor. Hastaneye kırık sebebi ile intikal edenlere ilk başta röntgenleri çekiliyor. Daha sonra tasarlanan bu buluş kırık bölgeye sabitlenerek bilgisayar destekli yazılım yardımı ile kırık bölge birleştiriliyor. Bu yöntem ile birlikte kırık kemik alçıya gerek duyulmuyor.
 
Ülkeler Buluş Fuarı etkinliğinde, altın madalya kazanan buluş, patent müracaatında bulunularak üretim sürecinde geçildi. Buluş sahibi akademisyen, tasarım adına 7 sene boyunca çalışmalarda bulundukları ifade etti. Devamda ise, kırık tedavilerinde uygulamak adına tasarladığımız buluşumuza patent müracaatında bulunarak bundan sonra son süreç olan üretime safhasına geldiklerini belirtti. 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>