444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Türk işletmesi Saydam Deri Üretti

‘‘ Türk deri işletmesi mühendisleri iki senelik çabaların neticesinde saydam deri üretmeyi başardı. Yeni bir deri ürünü tasarlamak adına çalışmalarda bulunan işletme, 0,4 mm’lik saydam (şeffaf) deri tasarladı. ’’
 
Patent aşamasından sonra ülkeler arası fuarlarda tanıtıma çıkacak olan buluş, Fransa'da gerçekleştirilecek bir defile ile dünyaya tanıtımı yapılacak.
 
Uşak Sanayi Bölgesi'nde yer alan işletme, yeni bir ürün tasarlamak için 2 sene evvel saydam (şeffaf) projesine girişti. Türk mühendislerin 2000 civarında deri türü üzerinde yaptığı Ar-Ge çalışmasından başarılı olundu ve 0,4 mm’lik farklı renklere sahip saydam (şeffaf) deri tasarlandı.
 
Kuruluşta yapılan açıklamaya göre, yaklaşık olarak 70 senedir deri imalatında bulunan işletmenin bu tasarım ile sektöre modern bir ürün sunma başarısı gösterdiği belirtildi. İtalya'da bir kuruluşunda da bu projeye benzeri bir çalışmada bulunduğunu fakat patent aşamasına gelen ilk ürünün kendi tasarladıkları ürün olduğunu belirtti. Buluş sahipleri, bu ürünü tasarlarken yeni tabaklama usulleri uyguladıklarını belirtti.
 
Buluş eserini daha dayanıklı duruma getirmek adına geliştirme araştırmalarına ağırlık verdikleri belirtilirken, küçükbaş ve büyükbaş deri tabaklama işi ile uğraşıyoruz. Geleneksel usuller ile tabaklanan bir deri 20’ye yakın farklı uygulamaya tabi tutuluyor, bu ürün ise 6-7 uygulama ile elde etmeyi başardık. Çok daha ucuza elde ettik. Fakat bu ürünümüzü diğer ürünlerden 5 kat fazla pahalıya satmayı düşünüyoruz. Bu durumun sebebi ise Ar-Ge çalışmalarının masrafı ve ürünün özelliğinin bulunması, şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

SİPARİŞ YAĞIYOR

Firma yetkilisi, derilerin konfeksiyon atölyelerinde kullanımının günden güne azalmakta olduğunu, bu durumun sektörde daralmaya sebebiyet verdiğini belirterek, bu ürünümüzün, deri kullanımını artış sağlayabileceğine inandıklarını belirtti. Bu ürün ile birlikte ülkeler arası pazarlarda bir adım önde olacaklarını belirten buluş sahibi, "başta İtalya e Fransa olarak Avrupa devletlerinden siparişler gelmektedir. Genellikle çanta üretiminde ve konfeksiyonlarda kullanılacağını düşünmekte olduğumuz bu tasarımız patent aşamasından sonra ülkeler arası fuarlarda tanıtımda bulunmayı hedefliyoruz. Bu ürünümüz genellikle şov amaçlıdır. Ürünümüzü Avrupa’da bulunan değerli bir moda tasarımcısı, defilesi için satın aldı. Şimdilik adını söylemeyeceğiz fakat defilesi gerçekleşmesinin ardından bu ürünü dünyaya sunacağız, ifadelerini kullandı. Patent almak için gereken aşamalar ve patent süreci hakkında sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>