444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Bakan Nabi Avcı’dan Patent Haftası Mesajı

‘‘Turizm Bakanı Avcı, her sene olduğu gibi bu senede Dünya Patent Günü çerçevesinde Bakan Nabi Avcı Patent Haftasını kutladı. 
 
Turizm Bakanı Avcı, her sene olduğu gibi bu senede Dünya Patent Günü çerçevesinde meslek odaları ve alakalı olan kurum ve işletmeler ile beraber farklı etkinlikler organize edildi.  Bu sene etkinliklere eğitim camiasının ve talebelerinde katılımını teşvik etmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile iş ortaklığına gittiklerini ve düzenlenen etkinlikler vasıta ile fikri mülkiyet sistemine destek verilmesi ve toplumsal bilincin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.
 
Bakan Avcı, “Dünya Patent Günü” çerçevesindeki mesajında, “Dünya patent örgütüne (WIPO) taraf olan devletler nezdinde patent hakları alanında farkındalığı yükseltmek hedefi ile ilk kez 2000 senesinde kutlanmasına karar kılınmış ’Dünya Patent Günü’ her sene Nisan’ın 26’sında tüm dünya kutlanmaktadır. Türkiye’de her sene ’Dünya Patent Günü’ vesilesi ile meslek odaları ve konu ile alakalı olan kurum ve kuruluşlar ile beraber farklı etkinlikler organize edilmektedir. Bu sene faaliyetlere eğitim camiamız ve talebelerimiz de iştirak edilmesi hedefi ile Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa hareket ettik. Düzenlenen etkinlikler vasıtası ile patent sistemimize destek verilmesi ve toplumsal bilincin artırılmasını hedeflemekteyiz, şeklinde açıklamalarda bulundu. 
 
"Dünyamızın yeni fikirlerin yapılandırılması ve sanat vasıtası ile her zaman değişikliğe gitmeyi, ilerleme kaydetmeye, yenilenmeyi sürdürdüğünü göz önünde olduğunu fikri haklara arz edilen değer daha iyi anlaşılacaktır. Bu sebep ile oldukça güçlü bir irade ile fikri haklara yönelik suçlar ile mücadele ediyor, ülkemizin bu sektördeki birikimini yükseltecek tedbirleri temin ediyor ve hak sahiplerinin haklarını koruma altına almak adına elimizden geleni iştirak ediyoruz. Bakanlığımız, bu hususa özel bir önem verdiğinden dolayı Fikir ve Sanat Eserleri yasamız yenilemek üzere taslak çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Fikri haklarda, uyguladığımız düzenlemeler ve çalışmalarımız uygulamada karşılığını alması, ülkemizi dünya genelinde daha verimli bir mevkiye gelmesini ve bu alanda toplumsal olarak duyarlılığımızın bir kat daha ilerleme kaydetmesini diliyoruz, Dünya Patent Günü’nü kutluyorum."  şeklinde ifade etti.
 
Sistem Patent adına bizde sahip olunan her fikir ve bu fikirlerin sonucu oluşan buluş ve ürünlerineze değer vermekteyiz. Bu nedenden dolayı fikir ve icatlarınıza patent hizmeti vermekten onur ve gurur duyarız. Bizler aracılığıyla gerçekleştireceğiniz patent işlemleriniz için kaliteli hizmet sunmak en temel hedefimizdir. Siz de patent alma adına patent hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>