444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent ve Marka Almanın Koşulları Belirlendi

‘‘Patent ve marka almanın koşullarını belirleyen yeni yönetmelik duyuruldu. Patent, marka ve isimleri, faydalı model, coğrafi işaret, tasarım, geleneksel ürün ve faydalı modeller üzerinde elde edilecek hakların tescil edilmesi yolu ile koruma kalkanına alınması ve bu hususlar ile alakalı diğer işlemlerde uyulması gereken şartları düzenleyecek yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yolu ile duyuruldu. ’’

 
Patent ve marka almanın koşulları, mülkiyet yasası baz alınarak, faydalı model, tasarım, patent, coğrafi işaret, geleneksel ürün, faydalı model ve marka adlarıyla alakalı hakların koruma altına alınmasına ilişkin ve bu haklara yönelik diğer işlemlerde kullanılacak şartları düzenleyecek olan yeni yönetmelik Resmi Gazete yolu ile yayınlandı.
 
Patent ve marka almanın koşulları, bu yeni yönetmeliğe göre, tasarım, patent, geleneksel ürün ve faydalı model adları ile ilgili işlemler adına yapılacak olan müracaat ilgili merciye gerçekleştirilecek. Sayılar, şekiller, sözcükler, harfler, ambalajların ve ürünlerin biçimi ve şekli gibi görülen işaret ve bu tür kombinasyonundan meydana gelen işaretler ile alakalı yeni marka müracaatında bulunulacak olması durumunda, marka örneği ve müracaat formu ile beraber kuruma arz edilecek. Ses ile alakalı markanın tescil edilme istemleri ise müracaat esnasında ses markası ile alakalı olduğu, ilgili merciye verilecek olan müracaat formunda ifade edilecek ve kuruma elektronik alanda korumaya olanaklı dijital bir kaydı verilecek.
 
Müracaat koşulları tam sağlanan marka ve patent müracaatları, nüshaları ile beraber ilgili merci nezdinde bültene çıkarılacak. Bir marka adına gerçekleştirilen müracaat, ilişkin olduğu yasada belirlenen süreçlerin 2 aylık kapsamda müracaat sahibi nezdinde kuruma arz edilmesi ile tescil işlemi yapılacak. Markaların koruma süresi sona erdiği zaman, marka sahibinin istekte bulunması şartı ile bu süreler uzatılabilecek. Marka sahipleri, markalarına ait hizmet yada ürünlerin tümünün ve ya bir kısmının lisansını kullanılmak adına diğer kişilere sunabilecek. Bültende yayınlanan bir marka müracaatının tescilinin gerçekleşmemesine yönelik yapılacak olan itirazların 2 aylık süre içerisinden gerçekleşmesi gerekmektedir.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>