444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Minik Mucitten Araç Sürücülerini Rahatlatacak Buluş

‘‘ Minik mucit, araç sürücülerini rahatlamasını sağlayacak buluş tasarladı. Minik buluşçu tarafından tasarlanan Oto-Matik Güneşliği sayesinde, oto kullananlar artık araçlarını güneş ısınlarından etkilenmeden rahatça kullanabilecek. ’’
 
Bu sene 6.’sı organize edilen Bursa Bilim Şenliği etkinliğinde birbirinden çeşitli tasarımlar tanıtıldı. Buluş sahibi Karaboğa’nın Çocuk Mucitler etabında 1120 tasarım içinde ilk 15’e yer alan Oto-Matik Güneşliği tasarımı ile araç sürücüleri aracını güneş ışınlarından etkilenmesini engelleyecek.  

TÜYAP Kitap Fuarı alanında organize edilen etkinlikte mucit öğrencilerin tasarımları bilim meraklılarının ilgi odağı haline geldi.
 
Düzenlenen etkinliğe çeşitli şehirler ve yurt dışından katılan minik mucitler birbirinden değişik tasarımlarının tanıtımını yaptı. Bilime karşı ilgi duyanların oldukça yoğun ilgi ile karşılaşan etkinlikte çok fakat ilgi gören tasarımlardan birisi tasarlanan ‘Oto- Matik Güneşliği oldu. Tasarım, güneş ışınları ön cama geldiği anda otomatik şekilde açılan yada gölgenin gelmesi durumunda ise kapanan sistem şeklinde ilgi çekiyor. 
 
Tasarım, 1120 adet tasarım içinde ilk 15’te yer aldı.

Kazaların Engellenmesine Katkıda Bulunacak

Buluşun tasarlanması süreci ile ilişkin bilgi sunan mucit, yapılan araştırmalarda trafik kazalarının önemli bir bölümünün şoförlerin dikkatsizliğinden oluştuğu saptadı. Sürüş esnasında araçta ön camdan gelen güneş ışınlarının, şoförün görme yetisini etkilediğini belirterek, araç güneşliği güneş çıkması durumun açılırken sürücülerin dikkati dağıtabildiğini ifade etti. Bu kanıdan ilham alarak öğretmenleri eşliğinde icat tasarladığını belirten minik mucit, tasarımı ile sürücülerin dikkatinde kaybı azalma yaşanacak. Bu şekilde kazaların engellenmesinde de katkıda bulunacak, ifadelerini kullandı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>