444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Biçim Değiştiren Kumaş Üretildi

‘‘ Canlı hücreler kullanılarak kendi kendine biçim değiştiren kumaş üretildi. Bilim insanları olağan üstü bir ilke imza atarak, nem ve ter miktarına göre biçim değiştirebilen kumaş üretti. Bu üretilen kumaş hareket etme özelliğine sahip tam anlamı ile canlı...’’
 
Buluş ürünü olan bu biçim değiştiren kumaşın özelliği, vücudun ter  ve nem oranına uygun olarak şekil değiştirebilmesinin yanında canlı hücreler ile işlenerek tasarlanması.
 
Giyilebilir teknoloji alanına bir katkı da Uluslar arası bir üniversitede çalışmalarını sürdüren bilim insanlarından geldi. Sporcunun, ter ve vücut ısısına uygun olarak şekillenebilen ve canlı hücreleri kumaş üzerine işleme başarısını gösteren bilim insanları, giyilebilir teknoloji alanında tarihe geçecek olağan üstü buluşa imza attı.
 
Bilim insanları, Koli Basili hücrelerinin formunda değişliğe gidilerek, bioLogic ismini verdikleri olağan üstü buluş olan biçim değiştiren kumaş, sporcunun terlemesine  ve hareketine uygun olarak şeklini değiştirebiliyor. Hücreler, sporcu terlemesinin ardından soğumaya başladığında kendini kapatması ile birlikte vücuda hava girmesini önlüyor. Buluşun tasarımında faydalanılan hücreler, ter ve ısının fazla olduğu durumlarda sıcaklığı algılaması ile birlikte genişliyor.  Ve bu durumda kumaşın hava almasına yardımcı oluyor.
 
Kumaşta bulunan hücreler o kadar kuvvetli ki üzerinde bulunan kumaşı, sporcunun vücut sıcaklığına uygun şekilde açılıp kapanmaya zorluyor. Giysiyi ilk kez test eden tasarımcılar, buluş eseri kumaş ile yapılan giysi ile spor yapmanın sırt alanında soğutucu etkili bir klima ile yaşamaya benzediğini aktardı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>