444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple ile Nokia arasındaki Patent ihtilafı son buldu

Uzun bir durgunluğun ardından tekrar telefon pazarına dönmeye hazırlanan Nokia, Apple ile sorunlarını çözüme kavuşturarak aralarındaki patent ihtilafına son verdi.

Uzun yıllar akıllı telefon pazarında yer alan Apple ile şimdilerde tekrar piyasaya hareketlilik katmaya hazırlanan Nokia arasında, 2011'den beri süregelen patent kavgasına sona erdi. Hatta sona ermekle kalmayıp lisan ve iş geliştirme adına iki dev şirket anlaşma imzaladı. Bu anlaşma dahilinde, Apple, Nokia'nın iletişim ağı altyapısı ürünleri ve çeşitli hizmetlerinden faydalanabilecek, Nokia ise Apple ile anlaşmalı olan "Cupertino" adlı şirketin fiziksel mağazalarında ve online olarak dijital sağlık ürünlerini satmaya başlayacağı ifade edildi.
 
Peki Nokia ile Apple neden karşı karşıya geldi? Nokia, Apple'ın başta ABD ve Avrupa ülkelerinden Almanya olmak üzere kendisine ait olan yaklaşık 40'a yakın ürünleri adına patent ihlali yaptığını iddia etmiş ve Apple'a dava açmıştı.
 
Davanın açılması üzerine Apple, Nokia'nın sahip bir markanın -Withings- sağlık ürünlerinin online ve mağaza satışını kaldıracağını belirtmişti.
 
Geçtiğimiz günlerde bu anlaşmazlıklar çözülerek tatlıya bağlanmış,  yakın zamanda Nokia ve Apple yetkilileri yeni anlaşmalara zemin oluşturmak amacıyla şimdiden araştırmalara başlanacağını ifade etmişlerdi. 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>