444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Sancaktepe’li Mucitlerin Buluşları Tanıtıldı

Sancaktepe’li mucitlerin buluşları düzenlenen etkinlik kapsamında tanıtıldı. Sancaktepe Belediyesi’nin tertiplediği bu sene 4.’sü düzenlenen Bilim Şenliği çerçevesinde genç nesillerin tasarladığı buluşlar tanıtıldı. Genç mucitlerin tasarladığı buluşlardan pek çok buluş ilgi odayı oldu. 

Sancaktepe’li mucitlerin buluşlarının sergilendiği ve her sene organize edilerek geleneksel özelliğe kavuşan Sancaktepe Bilim Şenliği etkinliğinde insan yaşamını kolaylaştırmak adına ilçeden çeşitli okul, bilgi evi ve bilim merkezi tarafından tasarlanan buluşlar görücüye çıktı. 
 
Etkinliğin açılış töreni çerçevesinde yapılan sahne şovları ile uygulama atölyelerinin sergilediği gösteriler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Öğretmenler tarafından uygulanan deneysel araştırmalara öğrencilerin de katılması renkli görüntülere vesile oldu.

Özgüven İle Belirtebilirim ki Gelecekle İlişkin Kuşkumuz Yok

Bilim şenliği etkinliğine tasarlanan icatlar değerlendirilmesinin ardından yapılan açıklamalarda, bu yıl bilim şenliğinin 4.'üncüsünün organize edildi belirtildi. Genç mucitlerin yetenekleri ile tasarlanan buluşlar tanıtıldığı belirtilirken bizim milletin evlatları fırsat ve olanak sunulması ile geleceğin bilim insanları ve yöneticileri olabilecek yetenektelerdir. Şimdi burada atölyelerden ve bilgi evlerimizden katılan çocukların tasarladığı ürünler bulunmakta. Bizim gelecekle ilişkin hiçbir kuşkumuz bulunmuyor. Sadece kendimize biraz güvenelim ve genç nesillerimize imkan tanıyalım, ifadeleri kullanıldı.

Babasının yamaç paraşütü yapması amacı ile 3 tekerlekli paramotoru tasarladı.

Sancaktepe’li mucitlerin buluşlarının tanıtıldığı etkinlikte yer alan buluşlardan en fazla ilgi odağı olan bir tanesi ise 14 yaşında olan mucidin yamaç paraşütü adına ürettiği paramotoru oldu. Etkinliğe katılan 14 yaşındaki mucit, babam yamaç paraşütüne paramotor ile uçmak hoşuna gidiyordu. Her defa uçarken, sırtına takmasından dolayı yorulduğunu fark ettim. İnternette araştırmada bulundum ve ücretlerini pahalı bulmamdan dolayı kendim üretmeyi düşündüm. Bu tasarladığım buluşun monte ettiğim 10 litre benzinle 3 ile 3.5 saat arası uçabiliyoruz. Mucidin babası, oğlunun tasarladığı buluştan mutlu olduğunu belirterek, oğlum benim ile sırtıma taktığım paramotoru ile ilişkin bir buluş tasarlamış. Beni düşünen oğlumla beni gururlandırdı, şeklinde açıklama yaptı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>