444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kadın Mucitlerimizle Güney Kore'ye Gidiyoruz

‘‘ Üç kadın mucitlerimizle Güney Kore'ye gidiyoruz. Her sene tertiplenen G. Kore Bayan Buluş Sahipleri Organizasyonuna bu sene üç mucidimizin tasarımları ile katılacağız. ’’
 
Geleneksel şekilde düzenlenen Kore ülkeler arası bayan buluş sahipleri etkinliğine bayan mucitlerin tasarımlarının tanıtımının yapılmasını, edinilen bilgi ve deneyimlerinin aktarılması, uygun iş olanaklarının sağlanması, buluş ürünlerinin fikri mülkiyet hakları ile güvence kapsamına alınarak ekonomiye kazandırılmasını, bayan buluş sahiplerinin verilen destekler ile teşvik edilmesini hedeflendiği bildirildi. Ayrıca fuar programı kapsamında seminer, forum, çalıştay gibi farklı etkinliklerin de tertipleneceği bildirildi. 
 
Yapılan açıklamada bu sene fuarda Türkiye adına bayan buluşçuların sunumunu yapacağı buluşlar alt kısımda sıraladığımız gibidir;

Enzimatik Fenton ile Yapılan Yeni Bir Arıtma Metodu tasarımı:

Yoğun organik yük bulunduran atık suların kimyasal arıtımını temin eden yeni bir çeşit enzimatik fenton arıtma metodu. Bu buluş, arıtma metodunun özelliği fenton ajanı ile beraber lakkaz enziminin tek bir adımda uygulanmasıdır. Buluş ile açıklaması yapılacak arıtma şekli gemi atık suları gibi kimyasal oksijen gereksinim fazla atık sularında kaliteli sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Buluş konusu metotla uygulanan kimyasal maddeler büyük seviyede harcandığı ve oluşan çamurun toplam organik karbon oranı az olması sonucu çevre dostu bir arıtma şeklidir.

Giysi İle İletişim Sağlayan Çanta tasarımı: 

Bir çantanın esinlenerek bulunduğu giysiler ile alakalıdır. Giysi, çantayı minimum bir noktadan tutmak üzere giysiye sabitlenmiş minimum bir uzunlamasına şerit ve çantanın yükünü paylaştırmak için giysi ile ilişkilendirilmiş asgari bir ek dayanak noktası kapsamaktadır. Buluşun değişik yapılanmalarında bu şeritler ve dayanak noktaları çeşitli biçimlerde düzenlenerek entegre şekilde çantayı içine alan giysi yapıları arz edilmektedir.

El Kullanmadan Dişleri Fırçalama Cihaz Tasarımı: 

Kendi başına hareket yeteneği bulunmayan yada yeteneğini yitirmiş engelli bireylerin dişlerini fırçalamalarını kolaylaştıracak bir tasarım. Bireyin başına tutunabilen yapısında dişleri fırçalayacak biçimde konulmuş bir diş fırçası kafası bulunan, bireyin ellerini kullanmadan dişlerini fırçalamasını kolaylaştırmak adına geliştirilen dişleri fırçalama cihazı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>