444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Yaşamsal Bileklik Teknolojisi Üretildi

Yaşamsal bileklik teknolojisi üretildi. Ülkemizde geliştirilen bileğe takılan cihaz, Çin'de organize edilecek yarışmada ülkemizi temsil edecek. 

Yaşamsal bileklik teknolojisi üretildi. Yaşamlarını Bursa ilimizde sürdüren küçük mucitler, arkadaşlarının dedesinin sürekli kalp krizi geçirmesi sonucunda, dedesine ve diğer hastalara yararlı olabilmek amacı ile arkadaşları ile beraber cihaz tasarladılar. Küçük mucidin arkadaşları ile geliştirdiği bu cihaza Robotan adını verdi. Bu geliştirilen cihaz bilek kısmına takılıyor ve insanının nabzını ölçüyor, bu özelliği ile birlikte, GPRS sayesinde yer alan sağlık merkezi ile irtibata geçerek hastanın konumunu belirtiyor.
 
Hasta, bu cihazın düğmesine basması ile, sağlık merkezindeki çalışanlar ile iletişime geçerek, rahatsızlığı ile ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Sağlık çalışanı ise cihazda bulunan GPRS ile telefonlarına gelen mesaj ile hastaya kolaylıkla erişim sağlıyor. Geliştirilen cihaz ile, sağlık çalışanı hastaların konumunu GPRS yardımı ile kolaylıkla tespit ederken, hastanın rahatsızlığını, hasta ile iletişim kurarak olay yerine intikal etmeden öğrenebiliyor. Cihaz hastanın nabzını ölçerek sağlık merkezine iletiyor. 
 
Küçük mucitler tarafından tasarlanan bu cihaz ile, hasta ölümlerinin azalması hedefleniyor. Mucitler, Çin'de geleneksel olarak organize edilen ve tüm ulustan yalnızca bir takımın yarışmaya hak kazandığı yarışmaya katılmayı elde etti. Küçük mucitlerimiz geliştirdikleri bu cihaz ile ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. 4 ile 6 Ağustos tarihleri arasından Pekin’de düzenlenecek yarışmada hedef birincilik.
 
Bu geliştirilen cihazı, hastaların yaşamını kurtarmak amacı ile tasarlandıklarını belirten mucitler, cihazı beraber tasarladıkları arkadaşının dedesinin kalp krizi geçirmesi nedeni ile bu tür bir düşünce ile işe koyulduklarını belirtti. Geliştirdiklerimiz cihaz ile Çin'de organize edilecek yarışmada yarışma hakkı elde ettiklerini ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceklerini belirttiler.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>