444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Sodyum Sülfat İle İşlev Gören Pil Tasarlandı.

Sodyum sülfat ile işlev gören pil tasarlandı. Gücünü sodyum sülfat yani bir çeşit tuz ile suyun karışımından elde eden pilin tasarlanması geniş yankı uyandırdı.

Sodyum sülfat ile işlev gören pilin tasarlanması ile günümüzde kullanıma sunulması amacı ile tasarlanan piller, zarar teşkil edecek kimyevi maddeler bulundurma niteliği ortadan kalkıyor. Araştırmacılar giyilebilir teknolojiler yada medikal ürünler adına pil üretirken, pilde bulunması gereken bir takım önem teşkil eden nitelikler bulunmakta. İlk önce piller hakkında belirtmemiz gereken özellikler, yapılarının esnek olması, kıvrılması durumunda işlevini kaybetmeyecek şekilde ideal olması ve bünyesinde zarar teşkil edecek olan kimyasal maddeler bulundurmamalıdır.

Bu durum yerine ilave olarak bir madde ile kimyasal maddelerin insan derisine nüfus etmesinin önüne geçildi. Fakat bu özellikte pilleri boyutunda büyüme gösterdiği için görünüşleri bakımından bir olumsuz görünüşe sahip oldular. Çin'li birlim insanlar ise bu soruna bir çözüm geliştirdi. Çinli Bilim insanlarından kurulu bir ekip, çalışmaları sonucundan esnek yapılı sodyum sülfat ile işlev gören pil geliştirdi. Bu buluş ürünü piller söz ettiğimiz o zarar teşkil eden kimyasal maddeleri gereksinim duyulmuyor. Araştırma ekibi, bu pililerde sodyum sülfat gibi sodyum-temelli kimyasal madde kullandı. Sodyum sülfat bilindiği gibi bir tuz türü.

Bu maddeler de insan derisine nüfus etmesi arzu edilen bir durum olmasa da temasında dahi, diğer ürünlerde mevcut olan kimyasal maddelere kıyasla tehlikeli arz etmiyor. Bilim insanları, bu pillerin gücünü sodyum-temelli maddelerden alması gelecekte ter gibi sıvılar yardımı ile çalışan ürün/ cihazların tasarlanmasını sağlayabilir.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>