444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Yapıları Elektrik Kullanmadan Serinletecek Buluş

Yapıları elektrik kullanmadan serinletecek buluş üretildi. Elektrik olmadan çalışan peteğe benzer görünümlü yapısı ile dev yapıları soğutmak mümkün olacak. Bu buluş, Antik Mısır'dan esinlenerek üretildi.
 
Yapıları elektrik kullanmadan serinletecek buluş ile standart soğutma ürünlerinin tamamen sonlandırmasının yanı sıra bir dezavantajı pek çok insana şekli ile huzursuzluk verecek bir buluş. Soğutma ünitelerinin üretiminin yapılmasının kilit noktası enerji tasarrufundan geçmektedir. Tabi bu üretimi yapılan ve görüntüsü olarak bir peteği anımsatan buluşun hiç elektrik harcamadan çalıştığını biliyor musunuz?
 
Buluşun üretici, mimarisi anlamında ekolojik ve sanatsal bir alternatif üretmeyi hedefledim ve aynı zamanda geleneksel mesleki metotlarını da aşamaya ilave ettiğini belirtti.
 
Buluşu geliştiren ekip, topraktan üretilen silindirik konilerden hazırlana buluş, buhar yardımı ile soğutma mekanizmasını birleştirdi. Bu düzenek, enerji sistemleri inşasında devamlı olarak es geçilen elektrik problemini tamamen yok ederek sektörde değişeme yol açacak. 

Fazla Nemi, Yerine Artık Antik İklimlendirme

Klimalar tasarlanmadan asırlar önce sıcak bölgelerde yaşamını sürdüren insanlar, serin kalmanın bir alternatifini geliştirmek zorundaydılar. Antik Mısır'da hanelerin pencerelerine takılan nemli sazların eve doğru esen havayı serinletmesi bu duruma güzel bir örnektir.
 
 
Sıcak bölgelerde, yapıları elektrik kullanmadan serinletecek buluşun yapıların mimarilerine katılması ile doğal serinletmeyi olası kılabilir, konilerin günde 2 veya daha çok sefer nemlendirilmesi koşuluyla tabi. Esas bakımdan pişmiş topraklardan hazırlanan ufak koniler, esen sıcak rüzgarı yapılarda girerken serinletecek.
 
Yapılan testlerde buluşun, 50 derecelik bir havayı sorunsuz olarak 360’ye indirdiği gözlenmiş. Buluş Asya’da yer alan tüm uluslara yayılması hedefleniyor.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>