444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Avanos Çömleği Koruma Kapsamına Alınıyor

Avanos çömleği koruma kapsamına alınıyor. Avanos beldesi nezdinde, yöre ile bütünleşen çömleğin korunması adına işaret tescil işlemelerinin girişimleri başlatıldı .
 
Avanos çömleği koruma kapsamına alınması amacı ile girişimlere başlayan Avanos belediyesi yaptığı açıklamalarda, çömleğin, yüzyıllardan kuşaktan kuşağa aktarılması ile günümüze kadar geldi. Bölge ile bir bütün olan çömlek şuan da ülkemizin marka değeri konumunu aldığını belirtti.
 
El sanatları ile tanınan Avanos beldesi, ustaların hünerli el emekleri ile kullanıma hazırladığı çömlek, coğrafi işaret aldı.
 
Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, belediye nezdinde yapılan girişimler sonucundan tescil müracaatımızın kabul edildiğini belirtti.
 
Başvuru sonucunda kurumca yapılan değerlendirmenin sona erdiğini, belde ile özdeşlenen çömleğinin tescil edilmesi ile korunmaya alındığını belirtti.
 
Beldede, çanak ve çömlek yapımının, Hititler zamanından günümüze kadar sürdürüldüğünü belirten başkan, ortaklaşa yapılan çalışma neticesinde bu duruma varıldığını ve çömleğin, yüzyıllardır kuşaktan kuşağa iletilmesi ile günümüze geldiğini belirtti. Belde ile bir bütün haline gelen ürün, günümüzde ülkemizde bir marka durumuna almıştır. Avanos Çömleği Koruma Kapsamına alınması ile birlikte şimdiki hedefimiz, işlenen diğer el sanatımızı da dünya geneline duyurmak, şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>