444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Amasya Elması Koruma Kapsamına Alınıyor

Amasya elması koruma kapsamına alınıyor. İl ile bütünleşen misket elmasının koruma altına alınması açısından girişimlerde bulunuldu.

Amasya elması tescil işlemi ile koruma kapsamına alınıyor. Tescil sürecinde yer alan ürün hakkında tertiplenen kurultayda, misket elması üretiminde ve üretiminde yaşanan sıkıntılar değerlendirildi.
 
Yeşil üzerine açık kırmızı rengi olan tatlı, sulu, hoş kokulu ve çıtır olan bu elmanın tescil altına alınarak koruma kapsamında dahil edilmesi adına gerekli değerlendirilmelerde bulunulduğu belirtildi.
 
Amasya Valisi  konu ile ilgili olarak, 2013’te gerçekleştirilen kazılarda görünen o ki, binlerce yıllık mozaiğin orta kısmında elma figürü olan madalyonun bulunmasının bölgede oldukça uzun bir zaman boyunca elma üreticiliğinin ispatıdır.  Ürünümüze işaret sahibi olacağız. Elması koruma kapsamına alınması girişimlerine başlatmamızdaki asıl sebep bu ürününü bizim bir markamız olmasıdır. Bu ürün ilimize aittir. Burada bizim aslında pek bir şeye söylememiz gereksiz. Zaten bulunan bu mozaik her şeyi göstermesinin yanı sıra 2 bin senelik bir ürün. Bu ürünümüz oldukça uzun bir süre öncesinde dahi bir süslemede yer alacak kadar bu ilde önem belirten bir ağaçtan, üründen söz ediyoruz, ifadelerini kullandı.
 
Amasya Valisi, ürünümüz bölgemiz de senede 7 bin 500 ton üretilirken, Kayseri’de 15.000 ton, Niğde 150.000 ton olmasına vurgu yaptı. Ürünün doğal klima şartları kapsamında yetişen tat ve verime vurgu yapıp üretiminin fazlalaştırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
 
Amasya Belediye Başkanı da, elma denince ilk akla gelen ilinin Amasya olduğunu belirterek, gerçekleştirdikleri Türk sanat müziği beste yarışmasını da ‘Altın elma’ ismi ile organize ettiklerini belirtti.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>