444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Otomobil Sektörünü Silbaştan Oluşturacak Buluş

Otomobil sektörünü silbaştan oluşturacak buluş. Toshiba firması tarafından geliştirildi. 10 senedir üzerinde araştırma yaptığı bataryalarda otomobil sektörünü tamamen değiştirebilecek ve elektrikli arabaları yaygın hale getirebilecek buluşa imza attı.
 
Otomobil sektörünü silbaştan oluşturacak buluş ile şuan büyük otomobil üretici kuruluşları, girişimlerinde ileri zamanların teknolojisi olarak lanse edilen elektrikle çalışan arabalara kontsrante oluyor. Diğer taraftan elektrikli araba piyasasının genişleme hızında yer alan esas problemlerden biri de bataryaların şarj süreleri ve bu duruma ilişkin olarak tek şarjla gidilebilen ara şeklinde belirtiliyor.
 
Elektrikli arabalarda şu an uygulanmakta olan lityum iyon bataryalar kurtarıcı şeklinde ifade edilse de verdikleri kuvvet ve şarj hacimleri şuan arzu edilen seviyeye nail olamadı.

3 Misli Mesafe

Toshibanın duyurusuna dikkat verecek olursak, yeni tasarlanan SCiB bataryalar ile yalnıza 6 dakikalık kısa bir sürede ultra hızlı şarj ile 200 mil, diğer ifade ile 320 kilometre elektrikli sürüş tecrübesi yaşayabilecek.
 
Günümüzde ki teknoloji, bu aralığı minimum 3 kat daha fazla şarj olarak kat edebiliyor.  Üretilen bu yeni bataryalarda titanyum ve çelik alaşımlarda uygulanan yumuşak bir metal olan niyobyum oksit anotlar kullanıldı.
 
Bu da elektrikli arabalarda sık uygulanan grafit diğer açıklaması ile yumuşak karbon esaslı bataryalara kıyasla kristalize şeklinden dolayı daha çok lityum iyonunun depolanmasını sağlıyor.
 
Dev firma, açıklamasında yeni teknolojinin 5000 şarj döngüsünde bile hacmin % 90’lık kısmın muhafaza ettiği aktarıldı.

Benzin İle Aynı

Teknoloji firmasının buluşu yeni bataryası, elektrikli araba kalitesini ilerletmesine kesin olarak bakılsada firma, bu durumun ne çeşit bir güce ihtiyaç duyulduğuna ilişkin her hangi bir açıklamada bulunmadı.
 
Tesla'nın olağan üstü şarj cihazları en fazla 135 kW verirken 85 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>