444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Obeziteyi Bitirecek Cihaz Geliştirildi

Obeziteyi bitirecek cihaz geliştirildi. Forbes dergisinin, 30 yaşından ufak 30 bilim insanı listesine adını yazdıran Dr. Dağdeviren, bir ilke imza atarak sindirilebilir sensör tasarladı. Bu buluş, obezite adına takdiri şayan bir gelişme oldu.

Obeziteyi bitirecek cihaz geliştirmesinin yanı sıra uluslar arası yayınlanan bir derginin 30 yaşından ufak 30 bilim insanı listesine adına yazdırmayı başaran Türk bilim insanı Dağdeviren, bu yeni buluşu ile tüm gözleri üzerine topladı.

Dr. Dağdeviren dünyada bir ilke imza atarak sindirilebilir sensör üretti. Bu cihazı özellikle obezite hastalığı adına takdiri şayan bir gelişme. Bilim sınıfında  çalışma yapılan bir konu olan sindirilebilir sensörler bir Türk bilim insanı eliyle yaşam buldu. Obezite sorunlarında uygulamaya konacak buluş, içinde yer alan kapsüllerin erimesi ile beraber vücuda entegre oluyor. Buluş ile, gerek sindirim sistemi rahatsızlıkları ve alınan besinlerin yapısını gerekse ilaçların alım sürecini izleyebilecek. 

Bu buluş ile ilk defa, esnek ve piezoelektrikli bir sistemin midede mekanik ya da elektrik bozulmaya geçirmeden iki güne boyunca kalabildiği kanıtlanmış oldu.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>