444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Doğubeyazıt’ta Bir İlk Başarılarak Patent Alındı

Doğubeyazıt’ta bir ilk başarılarak patent alındı. Doğu Beyazıt Ağrı’lı gençler, Ağrı’nın ilk ve tek patentini almayı başarısını gösterdi.
 
Doğubeyazıt’ta bir ilk başarılarak patent almayı başaran akademisyen, öğrencileri ile birlikte geliştirdiği Eczane Yönetim Sistemi ismi verdikleri buluşlarını bu başarı ile koruma altına aldırdı.
 
Buluşlarının tescil almalarından dolayı mutlulu olduklarını belirten akademisyen, 2007 yılına kadar Doğu Beyazıt Ağrı'dan 4 adet müracaatın yapıldığını bu müracaatlar arasında sadece tescil edilen ilk ve tek buluşun kendilerinin ki yani Eczane Yönetim Sistemi olduğunu belirtti.
 
Buluşu geliştirilen arasından Karakoç, 3 sene boyunca uzun çabalar harcamanın ardından bu yazılımı geliştirdiklerini ve bu sistemin patent müracaatlarının tescil aldığını aktardı. Dört kişi beraber oluşturduğumuz bu yazılımın görevini kısaca açıklarsak, bu sistem ile birlikte eczaneler reçete analizlerinde hatalarını hüküm ağacı yöntemi ile otomatik analiz ederek sıfıra çekiyor, bu hususta, ayda 1 haftalık iş yükünü bir saatte yapılmasını sağlıyor. Reçeteye ilave ediliyor unutulduğu yada aksaklık yapıldığı için eczanenin ücretini SGK'dan istekte bulunamadığı şırıngaları otomatik şekilde reçeteye ilave ederek eczanelerin 7000 TL kadar zarar etmesini ortadan kaldırıyor. Ellerinde bulunmayan ilaçlardan aynı alandaki eczanelerde olduğunu son kullanma tarihi yaklaşanları belirleyerek tedarik etmelerini ve aynı eczanelerin toplu ilaç siparişinde bulunarak daha uygun ücrete ilaç almalarını temin ediyor, ifadelerini kullandı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>