444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Sadece Taş ve Metalden Oluşan Kağıt Üretildi

Sadece taş ve metalden oluşan kağıt üretildi. Avusturalya’lı şirket olağan üstü bir buluşa imza attı. Hammadde olarak yalnızca taş ve meteryallerin kullanıldığı malzemelerden kağıt geliştirildi.
 
Sadece taş ve metalden oluşan kağıt oldukça ses getirecek gibi. Çünkü; kağıt bilindiği gibi selüloz ağaçlardan üretilmekte. Kağıt ve kağıttan hazırlanan defter, gazete v.s gibi ürünlerin üretimi adına önemli, oranda ağaç kesiliyor.  Avusturalya’da yer alan Karst şirketi bu duruma yenilikçi ve hakikaten orijinal bir yanıt buldu.
 
Geliştirilen bu buluş, % 80 ile %90 oranında toz olan taş ve materyali bir araya getirerek kağıda dönüştürmek adına da % 10 oranında zarar teşkil etmeyen resin ile elde ediliyor. Bu buluş üretilirken hammadde olarak ağaç kullanılmadığı gibi dokusu oldukça yumuşak. Buluşa rahatlıkla yazı yazılabilmekte ve gerektiği zaman makas ile kesilebilmekte. Fakat el ile parçalanması oldukça güç olmasının yanı sıra mürekkep arka kısma geçmiyor.
 
Bu özelliklerden başka olarak buluşu geliştiren şirket taştan elde ettikleri kağıdın sudan zarar görmediğini de belirtiyor. Bu durumu ise web sayfalarında, buluşumuza suda yazı yazamamanızın tek sebebi, kaleminizdir” şeklinde iddialı bir not dahi belirtmişler. Bu oldukça iddialı buluştan üretilecek ürünlerin kağıtları normal kağıt gibi geri dönüştürülebiliyor ya da doğada 1 yılda çözümlenebiliyor. Hesaplamalara bakacak olursak dünyaya karbon emisyonu şeklinde zarar oranı da normal kağıttan % 60 daha az.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>