444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Türk Gençlerinden Devrim Niteliğinde Buluş

Türk Gençlerinden Devrim Niteliğinde Buluş

Türk gençlerinden devrim niteliğinde buluş. Lise öğrencilerinin geliştirdiği devrim niteliğinde sayılan proje, aldığı ödülle göğsümüzü kabarttı. 
 
Türk gençlerinden devrim niteliğinde buluşu, idrar tetkiki analizinde bulunan Akıllı Klozet büyük bir başarıya imza attı. Bu başarı, Brezilya´da organize edilen ülkeler arası Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda ülkemize Dünya ikinciliği getirdi. Bu buluşun özelliği ise 25 kuruş maliyetle idrar tetkiki yapabiliyor.
 
Brezilya’da organize edilen yarışmadan göğsümüzü kabartan haber geldi. Türk gençlerin devrim yaratacak buluşları ikinciliğe layık görüldü. Eğitim sektöründe dünya genelinde öncü bilim etkinliği olan kabul gören Mostratec yarışmasında 800 proje sergilendi. Ülkemizi gururlandıran gençler, Akıllı Klozet adlı buluşları ile sağlık ve tıp kategorisinde 2.’lik elde ettiler.
 

İlham Kaynağı Hemşire Anne 

 
1 sene boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalar akabinde TÜBİTAK ve inovasyon ve tasarımda derece sahibi olan mucitler, projeden imzanı bulunan mucit arkadaşının, hemşire annesinden ilham alarak bu projeye ilgi gösterdiklerini ve hastalardan sağlanan idrar desteği ile destek aldıklarını belirtti. Bir diğer mucidin, babasının hastalığı sebebi ile idrarında tetkik yapılabilmesi açısından eczanelerden test temin ettikleri ve ayrıca annesinin de hemşire olmasından ilham olarak idrarın PH´ını göz önünde bulundurarak birlikte bu proje geliştirdiklerini belirttiler.
 

Her Bir Tetkik 25 KURUŞ

 
Proje sahiplerinden 2 adet öğrenci, tasarımda yer alan çip sayesinde idrardaki neticenin işitsel olarak kullanıcıya, hekime müracaat ediniz ikazından bulunabileceği gibi aile hekimine de neticenin mesaj şeklinden iletebileceğini belirtildi. Bu cihazın marketlerde 30 TL ile satışa sunulabilecek. Bu cihaz ile her tetkikin ise 25 kuruş gibi oldukça uygun maliyetle yapılabileceği, kullanılan idrar tetkiklerinin doğaya zarar teşkil etmediğini dile getirildi. 
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>