444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Microsoft İnternet Arama Teknolojisine Yeni Patent Aldı

 
Microsoft internet arama teknolojisine yeni patent aldı. Microsoft, internet arama modu olan Edge’ye yönelik yeni bir patente sahip oldu. Edge'in InPrivate isimli gizli bir penceresi zaten yer alıyor ancak dev firmanın bu yeni patent müracaatındaki bu özelliği diğer internet tarayıcılarından bir adım önüne geçireceğine benziyor.
 
Microsoft internet arama teknolojisine yeni patent almasının yanı sıra yaptığına müracaata ilişkin olarak, gizli tarama modu pek çok önemli tarayıcıda artık entegre şeklinde yer alıyor. Gerek Chrome'da gerekse Firefox'da bazı kısayol tuşları ile kullanarak yeni gizli bir pencere oluşturabilirsiniz. Edge'in de normalde "InPrivate" adında bir gizli penceresi var, fakat bu yapılan yeni patent müracaatı ise bu özelliği diğer tarayıcılardan bir adım önemli kılabilir.
 
Patentte adı geçen bu özellik ile birlikte, gizli tutulmayı düşündüğünüz her sefer gizli bir pencere açmak mecburiyetinde kalmayacaksınız. Bu durum için tarama geçmişinizde ve cookie'lerde iz bırakmasını arzu etmediğiniz siteleri belirleyerek ve normal taramada bulunduğunuz sırada bu sitelere giriş sağlarsanız kendiliğinden gizli moda geçiyorsunuz.
 
Belli siteleri giriş yaptığınızda, "gizli modda girmek ister misiniz?" şeklinde diyaloglar ile hazırlıksız yakalanma ihtimaliniz en aza iniyor. Bu durumunun yanı sıra bir defa "gizli" şeklinde etiketlediğiniz bir siteye giriş sağlarken artık başka bir diyalog ile karşı karşıya kalmıyorsunuz.
 
Herkesin internette gizli şekilde taramada gereksinimi bulunmaktadır; paylaşımda bulunmayı arzu etmediğiniz önemli bilgiler, halka açık bir bilgisayarda tarama gerçekleştirmek ve benzer nedenlerden ötürü herhangi bir insan, sürekli olarak gizli moda geresinim duyabilir.
 
Yine de bu yalnızca bir patent müracaatı, şimdilik resmi bir açıklama yapılana gelene dek bu özelliğin genel kullanıma arz edileceği zaman henüz belli değil.
 
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>