444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Facebook BlackBeryy'yi Patent İhlali ile Suçluyor

 

Facebook ile BlackBerry Arasında Patent Krizi

Facebook, WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarının sahibi Şirket, akıllı telefon teknolojisine sahip BlackBerry'ye patent davası açtı. Patent davası krizi sesli mesajlaşma teknolojisinden dolayı söz konusu. Dava dosyası oldukça kapsamlı olduğu belirtildi.
 
Teknoloji devlerinden olan iki şirket arasındaki patent davası Facebook tarafından BlackBerry'e açıldı. 100 sayfayı aşkın dava dosyasını sesli mesaj teknolojisi ve video, grafik, ses ve GPS mobil cihaz teknolojisi için üretilmiş 5 farklı patentten oluştuğu belirtildi.
 
Suçlamalara yönelik davalı BlackBerry şirketinden henüz bir açıklama gelmedi. Mobil cihazlarda internet aracılığıyla mesajlaşmayı sağlayan WhatsApp gibi bir uygulama yokken mobil üzerinden bu hizmette öncü şirket olan BlackBerry için bu teknojide dava açılması, faydalı model ve patent almanın önemini bir kez daha gösteriyor.
 
Geçtiğimiz aylarda Facebook’un Messenger, Instagram’da DM izinsiz kullanımı nedeniyle BlackBerry, izinsiz patent kullanımından dolayı Facebook’a dava açmıştı. Facebook ile BalckBerry arasının bir hayli kızıştığı ve sular uzun bir süre durulmayacağı öngörülüyor.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>