444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Çayla Renklendirilen Çay Kokulu Kumaş Üretildi

 Çayla Renklendirilen Çay Kokulu Kumaş Üretildi

Denizli'de tekstil sektöründe ihracat yapan girişimci İsa Dal üzerinde döküldüğü çaydan esinlenerek çay posalarından elde ettiği kumaş için Türk Marka ve Patent Kurumuna faydalı model başvurusunda bulundu.
 
Tekstil sektöründe sürekliliği sağlamak ve yeni ürünler geliştirmek için girişimlerde bulunan ve 15 kişilik ekibi ve AR-GE çalışmaları ile pek çok ülkeye ihracat yapan tekstil firması daha önce farklı patentlere imza atmıştı. Hemen yanmayan kumaş, kenelerin neden olduğu Kırım Kongo hastalığından koruyan kumaş, sivrisinekten koruyan kumaş ve uzun süre yatmak zorunda kalan felçli veya yatalak hastaların vücutlarına bere ve yara düşmemesi için koruyucu kumaş üretmişti. Son patenti ise çay atık ve posaları renk ve koku vermek için kullanılan kumaş oldu.
 
Özellikle son yıllarda firmaların çevreyi korumak için gerekli standartlara sahip olmasının yanında üretim şekli ve kaynakları yenilebilir olmasına özen göstermektedir. Çay tiryakisi olduğunu belirten girişimci kimyasal boya yerine organik Türk pamuğu ve çay posasının birleşmesi ile elde ettiği tamamen organik ürüne talep  geri dönüşüm ve sürdürebilir üretime önem veren büyük firmalar tarafından talep göreceğini öngördüğünü belirtti.
 
Üretizi, çay posası ve atıklarından şimdilik beyaz, siyah sarı, gri ve açık kahve tonları üretilirken henüz kırmızı rengin üretimi gerçekleşmediğini belirtti. Dünyanın ilk çay kokulu kumaşı olarak Türk Patent ve Marka Kurumuna faydalı model olmak üzere başvuruduklarını bulunulan kokulu kumaş nanoteknolojik uygulamalara yer verilerek daha da geliştirilmeye devam edileceğini ifade etti.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>