444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Sorgulama

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Patent sorgulama veya diğer bir ismiyle patent araştırma; Bir buluşa veya cihaz yahut bir fikre patent müracaatında bulunulmadan önce ürünün patente sahip olunup olunmadığının öğrenmek adına yapılan araştırılmasına denir. ’’

Patent sorgulama ifadesi yabancı kökenli bir kelime olup patent query' den tercüme edilerek lisanımıza kazandırılmış bir kavramdır. Anlamı ise, farklı olan patent veri tabanlarından örnek vermek gerekirse; Sistem Patent web sayfamızda yer alan veri tabanımıza bir takım anahtar kelimeler yahut patent müracaatına yönelik bilgiler girerek, patent belgelerine erişilebilmesi işlemine denir.

Buluş veya icatta bulunmak hem firmalar veya kuruluşlar hem de şahıslar adına yoğun bir araştırma aşamasında bulunmayı zorunlu duruma getirmiştir.  Lakin bazen var olan bir buluş adına ar-ge çalışmasında bulunabilmek, konu hakkında vaktin yanlış araştırmalar sonunda harcanması da söz konusu durum teşkil edebilmektedir. Bu riskli durumu ortadan kaldırmak ise sadece patent araştırma çalışması ile mümkündür.

Patent sorgulama uygulamasının size rapor şeklinde sunulması akabinde, elde ettiğiniz buluşunuzun veya fikrinizin tescil işlemine engel teşkil edebilecek her hangi bir icat basamağına denk gelmemesi (tekniğin bilinen gözlere aşina durumunun aşılması) durumunda, şirketimize yapacağınız resmi şekilde patent tescil edilmesi talebi adına müracaat edile bilinir. Bir ürüne patent temin edilebilmesi için en önem teşkil eden şart, resmi şekilde patent müracaatında bulunulmadan ilk önce patent konusu hakkında önemli bir derece deneyimli bir vekil şirket ile irtibata geçilerek görüş alınmalı, icat veya buluşunuzun dünya genelinde yeni özelliğe sahip olup olmadığını ve tekniğin herkes tarafından tanınmışlık durumunu aşıp aşamadığınız ile ilgili bir patent araştırma ve sorgulama gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Marka sorgulama çalışmasında bulunulmasının ürün sahipleri adına bir diğer yararı ise patent müracaatı öncesinde ülkemizde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde daha evvelden patenti temin edilmiş bir tekniğin yer alıp almadığı da analiz edilebilmektedir. Bu durum nihainde müracaat öncesinde buluş elde eden kişinin revizyonda bulunması da mümkün duruma gelmektedir.

Bir patent şirketi olarak Sistem Patent firmamız siz değerli kuruluşlarımıza sunduğumuz hizmetler kapsamında patent araştırması konusu da yer almaktadır. Patent araştırma hizmetimiz çerçevesinde buluş öncesi, sektörün son hali konusunda bilgi temin edebilir, Ar-Ge çalışmasında bulunmadan önce doğru olan alanlara yatırımda bulunmanızı sağlayabilir, patent çalışmalarına yönelik önem teşkil eden bilgilere sahip olabilirsiniz.

Patent araştırma veya marka araştırması ile bulabileceğiniz konular ise şunlardır; Teknik alan, rakip kuruluşlarınızın kullanmakta olduğu teknolojileri, yurt dışına satılan ülkede alakalı olan ürünün koruma altına alınıp alınmadığını öğrenebilirsiniz.

Patent şirketi olarak siz değerli kuruluşlarımıza önerimiz, söz konusu Patent araştırma kavramını açıklamadan evvel ilk başta patent veya faydalı model çerçevesinde yer alan buluş veya fikirlerinizi ön koruma altına almadan kimse ile paylaşımında bulunmamanızı tavsiye ediyoruz. Patent konusu iş fikri bir hayli önem teşkil eden bir husustur. Teknik ayrıntılarını paylaşımda bulunmasanız dahi iş fikrinden yol alınarak patente konu olan ürününüz bir diğer kişi tarafından aynı yada tığa tıp benzerinin tescil  işlemi gerçekleşebilir yahut siz müracaatta bulunmada önce bir başkası tarafından faaliyete konabilir.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>