444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescili Nasıl Yapılır?

‘‘ Marka Tescili: Tüzel şahıslar  ait olan bir markanın varlığının tescil işleminin gerçekleştirilmesi, o markanın telif hakkını ve diğer hukuki haklarını koruması demektir. ’’


Sektörün uzman kuruluşlarından olan Sistem Patent şirketi olarak 1999 yılından bu yana sizlere sunduğumuz deneyim ve uzman vekilleri vasıtası ile tescil işlemleriniz konusunda profesyonel faaliyetler sunmaktayız.

Marka Tescili işlemleri meşakkatli çabalar neticesinde oluşturduğunuz markanızın diğer şahıslar tarafından  taklit edilmesi akabinde emek hırsızlığında bulunulmaması ve her şekilde icra edilmesi hak sahibine temin edilmesi sadece patent tescil işleminin yapılması ile mümkün görülmektedir.

Bu tescil işlemlerinizi uzman vekillerimiz ile danışmanlık hizmeti sunmaktayız, üretmiş olduğunuz yeni buluş eserlerinizden meydana gelen haklarınızı marka almanızı sağlayarak koruma altına alınması hususunda hizmet sunmaktayız. Bu tescil işlemleri uygulamalarının oldukça meşakkatli olması sebebi ile zaman zaman hakların koruma altına alınması için daha özenli çalışmaktayız. Bu bilinçle hizmet veren uzman kadromuz, siz değerli kuruluşlarımızın haklarını en üst seviyede korumaktadır. Bir marka meydana getiren ve bu markayı yada eskiden beri icra ettiği markayı tescil işlemini gerçekleştirmek talebinde bulunan tüzel  ve gerçek kişiler bizzat yada bir vekil firma vasıtası ile (Sistem Patent) müracaat etmelidir.

Marka tescil müracaatında talep edilen bir şekilde yapılmış ise TPE temeline uygun analiz  başlar.  Müracaat kesin ret nedenleri arasından görülürse müracaat reddedilir. Eğer müracaat şekle uygun yapılmış ise Resmi Marka Bülteninde duyurulur ve ardından 3. şahısların görüşleri ve alakalı olanlar itirazları akabinde tekrardan analiz edilir ve karar tekrardan incelenir. İtiraz edilmemiş olan ve tamam bir şekilde yapılmış müracaatların tescil işlemi sona erip sicile kaydı gerçekleşir. En sonda bu kayıt ile birlikte tescil belgesi müracaat sahibine temin edilir.

Görüldüğü gibi bu işlemler sırası ile uygulanarak ve tescil aşaması tamamlanacaktır. Tescil müracaatları akabinde, marka özelliğinde yer alan logoların, işaretlerin, isimlerin hazırlanması kadar bu aşamada yönlendirilmenizde çok önem teşkil ediyor. Bu konuda Sistem Patent firmamızdan sağlayacağınız yönlendirme ile reddedildiğiniz sebeplerini, bu durumu bertaraf etmenize ve ticari unvanınızı koruma altına almanız adına sizlere yardımcı olmaktayız.

Tescili işlemleri Süreci

Ön araştırma; Tescil işlemi adına yapılacak müracaat öncesi, tescil işleminin gerçekleşmesi talebinde bulunulan ibarelerin, diğer bir kişi adına tescil işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğinin ön araştırması gerçekleşir.

Müracaatlar şekli bakımdan yasa ve yönetmeliklere kapsamında olduğundan gerçekleşen hatalar müracaatın olumsuz sonuçlanmasına ya da ek ücretler talep edilerek düzeltmeye gereksinime sebebiyet verir. Marka belirleme, ön araştırma, itirazlar, itirazlara cevap verme gibi karmaşık bir süreci bulunan bu tescil işleminde, profesyonel bir danışman vekil kuruluşu (Sistem Patent) ile çalışmak çok önemli bir fırsat sağlar.

Müracaatın Hazırlanması

  1. Marka olacak ibarenin belirlenmesi yönetmeliğe uygun şekilde örneğinin oluşturulması

  2. Vekil Firma (Sistem Patent) ile müracaat gerçekleşecek ise vekalet ve sözleşme metni hazırlanmalıdır, 

  3. Sınıf tanımlaması; TPE nezdinde 34 tane imalat, 11 tane hizmet sınıf olmak kaydı ile toplamda 45 adet sınıf yer almaktadır.

  4. Müracaat ücretinin ödenmesi; Söz konusu bu ücret sınıf adeti ile doğru orantılıdır.

Müracaat Süreci

  1. Ön araştırma

  2. Müracaat

  3. Müracaatın  değerlendirilmesi ve yayına çıkarılması

  4. Bültende yayınlanması

  5. Tescil kararı çıkması

  6. Tescil harcının ödenmesi ve belgenin hazırlanarak müracaat sahibine iletilmesi

  7.  Artık 10 sene boyunca markanız yasa olarak koruma altında

Ticari unvanınızın koruma altına alınması süresi 10 senedir ve bu süre tamamlanmasının arıdan markanızın hak kaybına uğramaması adına süre bitmeden 6 ay önceden yenileme işlemenin gerçekleşmesi gerekmektedir.

Marka işlemleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler almanız adına veya da aşamalar ilgili tüm aklına takılan sorularınız için Sistem Patent firmamız ile irtibata geçiniz.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>