444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Bursa

‘‘ Bir buluş yahut icat adına buluşu  gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isime patent denir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. ’’

Patent firmaları: Söz konusu buluş eseriniz üzerinde elde sahiplik hakları olan sınai mülkiyet hakkı temin edebilmesi adına tescil işlemi hizmet ve danışmanlık hizmetleri sunan kuruluşlara denir. Bu kapsamda Bursa’da hizmet verdiğimiz bir patent kuruluşu Sistem Patent şirketi olarak patent konularında sizlere yardımcı olmak vermekteyiz

Patent konusunda Bursa ilimizde hizmet veren Sistem Patent şirketi olarak 1999 yılından günümüze kadar fikirlerin başlangıç noktası olarak patent konularında sizlere hizmet vermekteyiz.

Patent Müracaatı : Bir buluş ürünü veya cihazı üzerinde hak sahipliği temin etmek adına gerçekleşen müracaat işlemine denir.

Söz konusu buluşunuza Patent alabilmek adına ilk başta bir şirketimize müracaat etmelisiniz. Bu müracaat esnasında tarifname, istemler, buluşun özeti, buluş eserine ait çizim talep edeceğiz.

Patent Sınıfları: Patentlerinin düzenli olarak sınıflara ayrılması hedefi ile icra edilen bir vasıta şeklinde açıklayabiliriz.   

Patentine sahip olacağınız buluş ürününüzün sınıfını belirlememiz gerekmektedir.

İncelemeli Patent müracaatı: Patent bir araştırma raporuna dayanılarak verilen sistemdir. Koruma süresi 20 yıldır ve koruma süresi uzatılamaz.

Patent Araştırması; Buluşa yahut cihaza ya da bir fikre patent müracaatında bulunulmadan önce ürünün patente sahip olunup olunmadığının öğrenmek adına yapılan araştırma faaliyetine denir.

Gerçekleştireceğiniz başvuru aşamanızın akabinde buluş ürününüzü ait daha önceden patent alınmışlık durumunu sorgulamasında bulunacağız. Eğer sorgulamalarımız neticesinde buluş eserinize ilişkin daha önceden bir patent alınmamışsa nihainde patent müracaatınız başlatacağız.

Patent Dosyası Hazırlama: Tarifnamenin, talepler ve özet kısmının yer aldığı alanın yazılması yani hazırlanması işlemine verilen isimdir.

Sistem Patent şirketi olarak söz konusu buluş eserinize yönelik müracaatınız adına kuruluşumuzun değerli ve kalite uzman ekibimiz siz değerli kuruluşlarımız adına en ince detayını düşünerek bir patent dosyası oluşturacaktır. İlgili prosedürler kapsamında hesabımıza ilgili ücreti tahsis etmeniz gerekmektedir. Tüm bu aşamalar patent belgenizin tarafınıza tescil edilinceye kadar kuruluşumuzca gerçekleştirilecektir. Hazırlanan dosya işleme konacak ve belgelenme yani patentin tescil edilmesi işlem süresi incelemeli patentte 30 ila 40 ay arası sürmektedir.

Patent Hakkı : Patente sahip olan şahısın rızası dışında diğer bir şahıs tarafından icadın kopyalanması, icra edilmesi yahut satış işleminin gerçekleştirmesini belirli bir zaman çerçevesi akabinde engelleme hakkına sahip olunmasıdır.

Buluş ürününüze patent elde edebilmeniz ile buluşunuz üzerinde hak sahibi yani tek elden yürütme hak sahibi olursunuz. Bu sahip olduğunuz tüm hakları elinizde bulundurmakla birlikte tüm herkese karşı savunabilirsiniz.

Patent Cezası, Patent sahip olan kişinin rızası alınmaksızın buluş konusu cihazı veya cihazı tamamen yahut kısmen imalatını yapma akabinde taklidinde bulunmaya ve bu durum akabinde verilen cezaya denir.

Sahibi olduğunuz bu hakları izniniz bir şekilde icra eden veya ihlal eden şahıslara mahkeme yolu ile hem maddi hem de manevi cezalarına almanıza hakkınız bulunmaktadır.

Patent Yıllık Ücretleri; Tescil işlemleri sürmekte olan yada tescil işlemi gerçekleşmiş Patent ve Faydalı Modellerin koruma altında kalmalarının sürmesi adına, koruma altında kalmaları süreleri akabinde (her sene müracaat tarihine denk düşen günde) vadesinde ödenen ilgili ücrete denir.

Patent müracaatı yahut patentin koruma altında süresinin devam etmesi hedefi ile yıllık yani senelik ücretler her sene ilgili tarihlerde yani müracaat tarihine denk gelen ay ve günde nakit şekli ile tahsis edilmeli ve senelik ücret ödeme isteminde bulunulmalıdır.

Patent Geçerliliği: Elde edilen bir ürün veya cihazın başka kişiler tarafından faaliyete konmasını engellemek amacı ile koruma altına alınmasına denir.

Aldığınız patentiniz belirli senelerde kapsamında geçerlidir. Bu hakkı elinizde bulunmanız için belirlenen yıllarda gerekli olan ücretleri tahsis ederek tescil işleminde bulunmanız gerekmektedir.

İncelemeli patent geçerliliği: Müracaat edilen yıldan itibaren 20 (yirmi) sene ve uzatılmaz.

Patent Takip: Ulusal ve ülkeler arası platformlarda yer alan patentleri firmaya özel yaklaşımlar ile analiz ederek sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek gereksinim duyulan yenilikleri uygulamada yer alan fırsat ve yararları ortaya koyan özel bir hizmete denir.

Değerli buluş sahiplerimiz Bursa’da hizmet sunduğumuz Sistem Patent firması olarak firmamıza takip istemi gerçekleştirmeniz nihainde patenttakip işleminde bulunmaktayız. Bu uygulayacağımız patent müracaatlarınızın buluş ürününüzün içeriği, sınıfları ve rakip firmaların ismi gibi faktörleri raporlayarak sizlere iletmekteyiz. Bu durum nihainde yapacağımız incelemeler akabinde itiraz işlemi yapıp yapmayacağınız hususunda birlikte bir karar vererek bilgi ve belgelendirmeler ile itiraz işlemi gerçekleştireceğiz. Bu konuda uzman personellerimiz sizler adına ayrıntılı ve detaylı bir şekilde verim alacağınız bir hizmet sunmaktayız.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>