444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Belgesi Nasıl Alınır?

‘‘ Bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine marka tescili denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil belgesi, ticari veya herhangi bir patentli markanın hukuki bir aşama kapsamında koruma altına alınabilmesi ve haklarının saklanabilmesi adına temin edilmektedir. ’’

Marka Tescil Belgesi: Türk Patent Enstitüsü tarafından belirlenen bir takım araştırma ve analiz işlemlerinin olumlu sonuçlanmasının ardından verilen bir belgedir. Marka tescili gerçekleştirmek adına TPE’nin Marka Vekillerinden atadığı yetkili patent ofisi Sistem Patent şirketimiz vasıtası ile müracaatınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Marka vekili olarak şirketimizle gerçekleştireceğiniz marka tescil müracaatı her zaman daha avantaj yaratacağından dolayı daha verim alacaksınız. Çünküm marka tescil işlemi aşaması, 9 ile 10 ay kadar süren ve takip edilmesi gereken bir aşamadır. Sistem Patent şirketimiz marka vekili olarak sizlerin adına bu aşamaların takip işlemini gerçekleştirmekteyiz. Bu durum akabinde küçük bir bedel karşılığında marka müracaat işleminizi sizlere adınıza gerçekleştirmekteyiz. Marka tescil işlemini yaparken gereksinim duyacağınız 45 adet marka sınıfı yer almaktadır. Hangi sektörlerde markanızı tescil işlemini yaptırmayı düşünüyorsanız o sınıflarda müracaat etmeniz gerekmektedir.

Marka tescil belgesi temin edilirken müracaat işlemi gerçekleştirmeden önce gerçekleşmesi gerekli olan ilk ve önem teşkil eden işlem ön araştırmanın yapılmasıdır. Ticari unvanınızın hangi sınıflarda tescil edilmesine uygun görüldüğü ve bu sınıfların marka müracaatına müsaitlik durumunu öğrenmek adına Sistem Patent şirketi olarak hiçbir ücret talep etmeden bu hususlarda tecrübeli personelimiz sizler adına marka analiz araştırması yapmaktadır. Bu analiz sonuçları olumlu şekilde neticeye bağlanması durumunda müracaatlarınızı sizlerin adına şirketimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu belgeyi temin edebilmeniz açısından müracaat ederken;

  1. Marka sahibinin ve adresinin bilgiler (tüzel şahsı ise, tam olarak ticari unvanı, adresi;  gerçek şahıs ise, adı ve soy adı, doğum yeri -doğum tarihi, açık adresi.)
  2. Marka nüshası (yazı karakteri ve logosu ve bunların icra edeceği etiket)
  3. Özel vekâletname (yalnızca vekâletnamede yer alan ve faaliyet raporunda yer alan unvan aynı olmak zorundadır.) gerekmektedir.

Markanız, müracaat işleminizi gerçekleştirdiğiniz tarih ve saatten başlayarak koruma altına alınmaya başlayacaktır lakin tescil işlemleri standart olarak 12 ay (1 yıl) gibi bir zamanda bitmektedir. Bu periyodun ilk 5 ayında şekli koşulları ve tescil işlemi gerçekleşebilirlik ilkeleri bakımından analiz edilir. Bu süreçte markanız kabul edilebilir veya tamamen ret işlemi gerçekleşir. Kabul işlemi gerçekleşmesinin ardından 3. şahısların da onayına arz edilmesi adına 3 aylık bir ilan aşaması bulunmaktadır. Bu aşamda de herhangi bir itirazda bulunulmaması durumunda TPE bu hususu ticari unvan sahibi veya atanan vekiline beyan eder ve enstitü, istemde bulunduğu eksikliklerin telafi edilmesinden sonra ortalama 2 ay süresi içinde Tescil Belgesi ilgili şahsa iletilir.

Bu tescil belgesinin temin edilmeden evvel prosedür gereği şu aşamaların gerçekleşeceği bilinmelidir.

  1. Marka tescil müracaatı
  2. Resmi marka bülteninde yayınlanma aşaması
  3. Aşama akabinde  3. şahısların itiraz edebilmesi ve TPE tarafından marka tescil işlemi kararı alınması
  4. Marka belgesi adına ilgili ücret yatırılarak belgenin temin edilmesi

Fakat bu konuda önem arz eden husus bu tescil belgesi temin edebilmeniz açısında müracaat işleminde bulunmadan evvel Sistem Patent şirketi uzmanlarımıza danışabilirsiniz. Bu durum sizin açınızdan markanızın size en uygun olan sınıf belirlemede ve bu sınıfların uygunluk durumunu bize arz edeceğiz bilgiler akabinde sizler adına ücret talep etmeden araştırmasında bulunacağız.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>