444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Firmaları İzmir

 ‘‘ Bir buluş yahut icat adına buluşu  gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isime Patent denir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent firmaları ise; söz konusu buluş eseriniz üzerinde elde sahiplik hakları olan sınai mülkiyet hakkı temin edebilmesi adına tescil işlemi hizmet ve danışmanlık hizmetleri sunan kuruluşlara denir.

Patent firmaları arasında İzmir’de hizmet veren Sistem Patent şirketi olarak 1999 yılından günümüze kadar fikirlerin başlangıç noktası olarak patent konularında sizlere hizmet vermekteyiz.

Patent Başvurusu: Söz konusu bir buluş ürünü üzerinde hak sahipliği hakkı temin etmek adına yapılan müracaat işlemine verilen isimdir

Patent almak istiyorum diyorsanız ilk önce İzmir’de hizmet verdiğimiz Sistem Patent şirketimize Patent başvurusu için müracaat etmelisiniz. Bu müracaat esnasında tarifname, istemler, özet, buluşa ait çizim talep edeceğiz.

Patent Sınıfları patentlerinin düzenli olarak sınıflara ayrılması hedefi ile icra edilen bir vasıta şeklinde açıklayabiliriz.    

İncelemeli Patent; Patent bir araştırma raporuna dayanılarak verilen sistemdir. Koruma süresi 20 yıldır ve koruma süresi uzatılamaz. 

 

Patent Sorgulama Yani Araştırma; Bir buluşa veya cihaz yahut bir fikre patent müracaatında bulunulmadan önce ürünün patente sahip olunup olunmadığının öğrenmek adına yapılan araştırma faaliyetine denir.

 

Müracaat süreci ardından buluş eserinize bilindik daha önceden tanıdık mı bir eser mi buluşunuza ait daha önceden bir patent temin edilmiş mi edilmemiş mi araştırmasını gerçekleştireceğiz. Eğer araştırmalarımız sonucunda buluş eserinize yönelik daha önceden bir patent temin edilmediğini tespit etmemiz durumunda patent müracaat işleminizi gerçekleştireceğiz.  Patent temin edeceğiniz buluş eserinizin hangi sınıfta yer alacağını belirlememiz gerekmektedir.

 

Patent Dosyası Hazırlama: Tarifnamenin, talepler ve özeti kısmın yer aldığı kısmı yazılması yani hazırlanmasına verilen isimdir.

 

Kararınız ardından Sistem Patent şirketi olarak söz konusu buluş eserinize patent sahibi olarak hak temin edebilmeniz açısından müracaatınız adına kuruluşumuzun değerli ve kalite uzman ekibimiz tarafından siz değerli kuruluşlarımız adına en ince detayını düşünerek bir patent dosyası hazırlayacağız. Gerekli prosedürler gereği hesabımıza ilgili ücreti yatırmanız gerekmektedir. Tüm bu süreçler patent belgenizin tarafınıza temin edilinceye kadar kuruluşumuz tarafından gerçekleştirilecektir. Hazırlanan dosya işleme konacak ve ilgili merciler tarafından belgeye bağlanma yani patentin tescil edilmesi işlem süresi incelemeli patentte 30 ila 40 ay arası sürmektedir.

 

Patent Hakkı: Patente sahip olan kişinin rızası aranmaksızın diğer bir kişinin icadını kopya etmesi, faaliyete koymasını yahut satışını gerçekleştirmesini belirli bir zaman çerçevesi boyunca engelleme hakkı temin etmektedir.

 

Müracaat işleminiz belgeye bağlanması yani diğer bir ifade ile bulu eserinize patent temin etmeniz ile buluşunuz üzerinde patent hak sahibi yani tek elden yürütme hak sahibi olursunuz. Ve tüm hakları elinizde bulundurmakla birlikte tüm herkese karşı savunabilirsiniz.

 

Patent Cezası, Patent sahip olan kişinin rızası alınmaksızın buluş konusu cihazı veya ürünü tamamen yahut kısmen imalatını yapma akabinde taklidinde bulunmaya ve bu durum akabinde verilen cezaya denir.

 

Sahip olduğunuz bu hakları izniniz olmadan kullanan ve ihlal eden kişilere de mahkeme süreci başlatarak ilgili hem maddi hem de manevi cezalarına çarptırılmaktadır.

 

Patent Yıllık Ücretleri; Tescil işlemleri sürmekte olan yada tescil işlemi gerçekleşmiş Patent ve Faydalı Modellerin koruma altında kalmalarının sürmesi adına, koruma altında kalmaları süreleri akabinde (her sene müracaat tarihine denk düşen günde) vadesinde ödenen ilgili ücrete denir.

 

Bir patent müracaatı yada patentin koruma altında kalması süresinin sürmesi amacı ile gerekli görülen yıllık yani senelik ücretler patentin koruma altına alınması süresi doğrultusunda her sene ilgili tarihinde yani müracaat tarihine denk gelen ay ve günde peşin usulü şekli ile tahsis edilmeli ve senelik ücret ödeme istemi gerçekleştirmesiniz.  

Patent Geçerliliği: Elde edilen bir ürün veya cihazın başka kişiler tarafından faaliyete konmasını engellemek amacı ile koruma altına alınmasına denir.

 

Aldığınız patentin belirli yıllar arasında geçerliliği bulunmaktadır. Bu hakkı elinizde bulunmanız adına belirlenen yıllarda ilgili ücretleri ödeyerek tescil işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

İncelemeli patent geçerliliği: Müracaat edilen yıldan itibaren 20 (yirmi) sene ve uzatılmaz.

Patent Takip: Ulusal ve ülkeler arası platformlarda yer alan patentleri firmaya özel yaklaşımlar ile analiz ederek sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek gereksinim duyulan yenilikleri uygulamada yer alan fırsat ve yararları ortaya koyan özel bir hizmete denir.

 

Siz değerli kuruluşlarımız ve buluş sahiplerimize İzmir’de hizmet verdiğimiz Bir patent firması olarak Sistem Patent kuruluşumuza istemde bulunmanız akabinde patent takip İşlemi ile yapacağınız patent ve faydalı model müracaatlarınızın söz konusu buluşun içeriği, rakip şirket ismi, ürün sınıfları gibi unsurlar bazında rapor şekline getirerek sizlere beyanda bulunmaktayız. Ardından yapacağımız değerlendirmeler nihainde itiraz işleminde bulunulup bulunulmama hakkında bir karar kılmaktayız ve gerekli olan bilgi ve belgelendirmeler ile itiraz işlemleri gerçekleştirmekteyiz. Bu konuda uzman personellerimiz sizler adına ayrıntılı ve detaylı bir şekilde verim alacağınız bir hizmet sunmaktayız.

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>