444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır?

‘‘ Marka , bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili , bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil başvurusu; Kendinize ait bir markanızın markanın koruma altına alınmasına adına gerçekleşen müracaata denir.’’


Marka Tescil Başvurusu enstitü tarafından kararlaştırılan bir takım araştırma ve analiz işlemlerinin olumlu sonuçlanmasının ardından markanızın koruma altına alındığını belirten belge için yapılmaktadır. Marka tescili müracaat işleminizi kendini gerçekleştirebileceğiniz gibi enstitüsünün marka vekilleri olarak atamış olduğu patent ofislerinden bir olarak Sistem Patent şirketimiz vasıtası ile müracaat işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem oldukça zorlu ve meşakkatli bir süreç olması ve en ince ayrıntıyı dahi atmamanız gereken bir durum söz konusu olmasından dolayı şirketimizi vekiliniz atamanız sizlerin yararına olacaktır. En ufak hata veya eksik ile müracaat işlemiz geçersiz sayılabilir.


Marka tescil müracaatında bulunurken ilk önce müracaat belgeleri oluşturulmalıdır. Müracaat belgelerinin oluşturulması ile beraber müracaat işlemi gerçekleşir ve bu belgelerin Enstitüye ulaştığı gün, saat ve dakika ile müracaat kesinleşir.

Bulunacağınız marka tescil müracaatında müracaat belgelerinde eksiklik bulunması durumunda, müracaat sahibine eksikliklerin tedarik edilmesi adına 2 aylık süre temin edilir. Eksiklik tedarik edilmesi durumunda yine belgelerin Enstitüye ulaşması ile müracaat kesinlik kazanacaktır. Lakin ifade edilen bu süre kapsamında eksik belgeler tedarik edilmez ise; marka tescil müracaatı gerçekleşmemiş sayılır ve Enstitüye ödenen ilgili ücretler müracaat sahibine geri ödenmez.

Yapılacak müracaat, şekline uygun olarak yapılmış ise; Enstitü esasa yönelik analiz işlemine başlar. Bu analizde kesin ret nedenleri araştırılır. Eğer müracaatın mutlak ret nedenleri sınırları kapsamında olduğuna karar kılınırsa müracaat reddedilir.

Marka tescil başvurusu, şekli ve esastan analiz sonucunda yönteme uygun şekilde yapılması durumunda bu müracaat Resmi Marka Bülteninde yayını gerçekleşir. Müracaatın bültende yayınlanması ile, mutlak ret nedenleri bakımından enstitü kesin şekilde karar kıldığı anlamı taşımamaktadır. Nitekim, müracaatın yayınlanmasının ardından 3. şahısların önerileri ve var ise yapacakları itirazları ile enstitü tekrardan incelemede bulunacak ve kararını yeniden gözden geçirecektir.

Tam olarak yapılmış ve ilgilileri tarafından itiraz işlemi gerçekleşmemiş (itiraza uğramış olsa da itirazı kesin olarak reddedilmiş) müracaatlar, tescil işlemi gerçekleşerek sicili kayıt işlemi gerçekleşir. Bu kayıt ile beraber müracaat sahibine Marka Tescil Belgesi temin edilerek marka tescil aşaması sona erdirilir.

Görüldüğü üzere bu aşamalar basamak basamak yapılarak marka tescil aşaması sona erecektir. Marka tescil müracaatları gerçekleşirken, marka özelliği olan işaretlerin hazırlanması konusu kadar aşamanın da yönlendirilme şekilde önem teşkil etmektedir. Marka vekil olarak Sistem Patent şirketimiz vasıtası ile takip işlemini gerçekleştirmemiz gereken bu aşamanın ardından hak sahipleri markalarını koruma altına alacak ve ilgili olan KHK’nın temin etmiş olduğu koruma altına alma sistemi icra edilmeye başlayacaktır.

 

Marka , Marka Alma , Marka Tescili , Marka Sorgulama , Marka Takibi , Marka Araştırma , Marka Müracaatı , Marka Tecili Müracaatı gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>