444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Belgesi Ücreti

 ‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil belgesi , ticari veya herhangi bir patentli markanın hukuki bir aşama kapsamında koruma altına alınabilmesi ve haklarının saklanabilmesi adına temin edilen belgeye denir. Marka Tescil Belgesi Ücreti; Markaya ait hazırlanan tescil belgesinin temin edilebilmesi için ödenen ücrete denir. ’’

Marka tescil belgesi ücreti , marka tescil edilmesi adına yapmış olduğunuz müracaat işleminde, bu müracaat işlemi yapmanızın akabinde gerçekleşen süreç ve işlemlerin doğrultusunda tescil işlemi tamamlanan markaya ait olan belgenin temin edilebilmesi adına marka sahibi tarafından yatırmakla mükelleftir. Diğer yandan tescil belge ücretinin yatırılmaması durumda ise marka tescili müracaatınız yanar. Tabii ki de doğal olarak ta bununla birlikte müracaat dosyasınız da kapanır.

Marka Tescil belgesi için; Markanıza ait tescil uygulanması adına oluşturulması gerekli olan dokümanlardan başka ilişkin olan sene enstitü nezdinden duyurulan işlem ücretlerinin yatırıldığını belirten dekont veya belgenin marka müracaat dosyasında bulunması önem teşkil etmektedir. Marka tescil ücretlerinin yatırıldığına ait dekontların bulunmadığı durumda ise dosyanın tam olmasına rağmen müracaat işleme konulmaz

Marka tescil belgesi için yatırılması gereken paralar her sene ocak ayında enstitü nezdinde duyurulmakta ve bu duyurum resmi gazetede ilan edilerek icra edilmektedir. Bu tescil ücretleri, 2 süreçte icra edilen tescil müracaatı ve tescil işlemidir.

  1. Bu ücret müracaatın endüstri kayıtları geçmesi aşamasında yatırılır. Devam eden incelemede marka müracaat gerçekleştiren kişi her hangi bir istemde bulunmaz ise başka bir ücret talep edilmez.
  2. İnceleme ve gelecek itirazlar adına verilen aşamaları sona eren tescil müracaatı adına alakalı olan kesim tarafından ilgili ücretin yatırılması yönelik resmi yazı duyurulmakta ve müracaatta bulunan kişiye tebliği gerçekleşmektedir.

Resmi yazının eline ulaşması itibari ile 2 aylık süre kapsamında bu ücretin yatırılması gerekli görülmektedir. Tescil belgesi ücretinin diğer unsuru marka tescil ücretinin yatırılması tescil müracaatının ardından normal koşullarda maksimum 10 ay sonra yatırılması istenmektedir.

Marka tescil belgesi ücreti resmi gazetede yayınlanmasının ardından aynı yıla mahsus olmakta ve gelecek yıl adına enstitü tarafından yeniden oluşturulmak ve yeniden ilan edilmektedir. Diğer seneye devam eden müracaat tescil uygulamaları adına sona ereceği sene ait olan ücretlere tabi olmaktadır. (2016 yılında yapılan tescil işlemi 2017 yılında tamamlanırsa ücret olarak 2017 yılının ücreti ödenir.)

Marka tescil sürecinde size yardımda bulunacak pek çok kuruluş yer almaktadır. Belirleyeceğiniz kuruluşun bütçenize uygun olarak ücretler arz etmesi gerekir. Marka tescil uygulamalarını gerçekleştirirken doğal olarak belli bir kaynak ayırmalısınız. Firmanız verdiği fiyatı tek seferde istemeli ve ek ücretler çıkarmamalıdır. Markanızı hangi sınıfta tescil ettirecekseniz, hizmet ve müracaat bedeli ne kadar olduğunu bilip ona göre ücretinizi belirlemelisiniz.

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>