444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Başvuru Ücreti

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili , bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil başvuru ücreti ise; Markaya ait yapılacak tescil başvurusunda talep edilen müracaat ücretidir. ’’

Marka tescili için müracaat işlemi gerçekleşirken bilinmesi gereken önemli hususlardan biri de başvuru ücreti ve tescil ücreti konusunda bilgi temin edilmelidir. Gerçekte bu işlem işin uzmanına devredilmesi ile uzman ilgili olan açıklamalarda bulunacaktır. Lakin ön bilgi temin etmek isteyenler adına Sistem Patent şirketi olarak gerekli bilgileri açıklayalım. Marka tescil işlemi, kişinin kendi başına da halledeceği bir işlemdir lakin velik firmalarından destek alınması da bir hayli önem arz eden bir işlemdir. Fakat kişi kendi gerçekleştirirse, marka araştırmak, marka tescil ilkeleri gibi hususlar hakkında daha ayrıntılı bilgiler temin ederek işlemde bulunması gerekiyor. Bir de marka tescil bedeli hususunda net bir ücret hakkında bilgi sahibi olabilmek adına sınıflar hakkında araştırmada bulunması da yine önem teşkil eden bir konudur. Bu şekilde gerçekleşme ise müracaat işleminiz olumsuz şekilde geri dönebilme ihtimali bulunmaktadır.

Marka tescil işlemi için müracaat aşamasında temin edilen ücretler enstitüye ödenecek sınıf başına harç ücreti ve vekillik firma ücretinden meydana gelmektedir. Sınıf adeti, müracaat işlemi gerçekleştirilecek markanın icra edileceği ya da icra edildiği ürünlerin ya da hizmetlerin girdiği sınıfların tespit edilmesi neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bu durumdan akabinde marka tescil başvuru ücretinin temel belirleyici unsuru ise sınıf adedidir. Tahsil edilecek bu ücrette sınıf adedine göre artma yaşanmak ile birlikte azalma yaşanması arz edebilmektedir.

Marka tescil başvuru ücreti müracaat işlemleri adına vekil firmalardan (Sistem Patent şirketimiz bu konuda sizler yadımda bulunmaktadır) yardım alanların bu yardımlar karşılığında bir ücret ödemeleri gerekiyor. Ortalama şekilde 1 sene kadar devam eden bu aşamanın takip işleminin gerçekleşmesi zorlu bir süreç olduğundan dolayı hakikaten de bir bedeli olmalıdır. Fakat piyasada değişkenlik arz eden marka tescil ücretleri yer almaktadır. Genel anlamda ise ortalama bir fiyat arayışı içerisinde iseniz standart olarak marka tescil müracaatında rakamlar sizlere biraz çok gibi belirebilir. Lakin çok bulsanız dahi marka tescil müracaatı işleminin olumlu tamamlanması adına harcanması gereken bir bedelin daha var olduğunu da ilave etmemiz gerekmektedir.  

Marka tescil şirketleri arasında fiyat farkını ortaya çıkaran faktör ise vekillik ücretleridir. Sunulan hizmetin profesyonelliği ve olumlu neticeye ilişkin gerçekleştirilen yönlendirmeler marka müracaat sahiplerinin daha sonradan karşılaşacakları maddi ve zaman kayıplarını önleyecektir.

Vekil firmaları araştırırken referans ve tecrübeleri hakkında bilgi temin ettiğinizde, yatırdığınız ücretin net miktarını çok daha açık biçimde bilgi sahibi olabilirsiniz. Olumlu sonuç elde etmeniz açısından işi, bu işte uzman olan kişilere bırakmanız çok doğru karar olacaktır.

 

Marka , Marka Alma , Marka Tescili , Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma , Marka Müracaatı , Marka Tecili Müracaatı gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>