444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Belgesi Düzenleme Ücreti

 ‘‘ Marka , bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili , bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil belgesi düzenleme ücreti: Marka müracaatı işleminde bulunan kişi veya kuruluş müracaat işlemini gerçekleştirmesinin ardından işlem veya sürecin başlatılması için müracaat işlemi gerçekleştirdiği markasına ait olan belgesini temin edebilmek amacı ile belgesinin düzenlenmesi adına talep edilen ücrete denir ’’

Marka tescil belgesi düzenleme ücreti bilinen diğer adı ile tescil belgesi ücreti , marka tescil edilmesi adına yapmış olduğunuz müracaat işleminde, bu müracaat işlemi gerçekleştirmesinin ardından yapılan işlem yada sürecin akabinde tescil işlemi sona eren markaya ait olan belgenin temin edilebilmesi adına marka sahibi tarafından yatırmakla mükelleftir. Diğer türlü belge düzenleme ücretini yatırılmaması durumda ise marka tescili müracaatınız yanar. Tabii ki de doğal olarak ta bununla birlikte müracaat dosyasınız da kapanır.

Marka kavramının esas gayesi, diğer ürünlerden farklı kılan niteliğinin yer almasıdır. Bunlar logolar, harfler, rakamlar ile meydana gelebileceği gibi şahıs yahut işletmenin kendi adı da marka niteliğine taşımaktadır. Meydana getirilen markanın, imalatı, pazarlanması ve diğer sahip olunan tüm haklarının, markayı meydana getiren şahsa ait ve özel olması  ve akabinde karşı karşıya kalabileceği sıkıntı durumlara karşı elinde bulundurduğu yasal hakları ile koruma altına alınması gayesi ile kendisinin yahut işletmesinin üzerine tescil işlemini gerçekleştirme gerekli görülen durumdur. Tescil işleminin uygulanması gayesi ile işleme koyduğu müracaat faaliyeti yapılan gün, saat artı dakika itibari ile koruma altına alınan marka, ortalama olarak 12 ay süren bir periyodun ardından onay işlemi uygulanarak tescil işlemi sona erer. Temin edilen markanın 10 senelik gibi bir süre zarfı içinde tüm haklarını kullanabilmeniz adına size arz edilir.

 

Bu sahip olduğunuz haklar, markanızın diğer şahıslarca kopyalanması işlemi uygulanamaz, size ait olan markaya benzeyen  ürünün imalatı söz konusu olamaz ve diğer kişilerin maddi olarak kazanç elde etmesi engelleme hakkına sahip olacaksınız. Tabi bu hakları elde etmeniz adına belgeye sahip olmanız,  bu belgeye sahip olabilmeniz için de belgenin düzenlenmesi gerekir e hayli ile bu belgeye de üst kısımda belirttiğimiz gibi bir düzenleme ücreti ödemeniz gerekmektedir.

 

Söz konusu bu düzenleme ücreti yapılan işlemin ardından yatırılan ücret olmak ile birlikte bu ücret karşılığında tescil belgesi temin edilir. Söz konusu ücret ile tescil belgesine sahip olunmak ile birlikte bu ücretin yanı sıra 10 sene boyunca marka tescil işlemi gerçekleşen marka ile ilgili herhangi başka bir ücret yatırılmaz. Tescil belgesi düzenleme parası her sene itibari ile Türk Patent Enstitüsü tarafından kararlaştırılmaktadır. Bu belge düzenleme ücreti müracaat işlemi gerçekleşmiş olan sınıf adedine göre değişkenlik arz etmez.

Tek sınıfta olarak ta müracaat işlemi gerçekleşmiş olsa dahi aynı ücret talep edilir, tüm marka sınıfları yani 45 adet sınıfın hepsinde de yatırılsa dahi işlemlerin ardından aynı ücret yatırılmaktadır. Söz konusu bu düzenleme ücreti tabiri caizse müracaat işlemi gerçekleşmiş olan başvuru işlemine son noktayı koymak şeklinde de telaffuz edilmektedir.

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>