444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Devir

‘‘ Bir ürünü yahut hizmeti, bir diğer işletmelerin ürün yada hizmetlerinden farklı kılan tüm işaretlere Marka denir. Marka tescili, bir ürünü yahut hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil devir ise; tescil işlemi gerçekleşen bir markanın, ihtiyaç duyulması akabinde yasal yolları ile bir diğer şahsa verilmesi işlemine denir. ’’

Marka tescil devir ifadesi, Tescilli Markanın devri, Marka devri, Markanın devri, Markanın devir işlemi, Markanın devredilmesi, Marka tescili devir işlemi şeklinde kullanılması aynı anlama gelmektedir. Söz konusu bu devir işlemi bir tescil işleminin gerçekleşmiş bir markanın, ihtiyaç duyulması akabinde bir başka kişiye yasal yollar ile icra etmesi amacı ile verilmesi mümkündür. Marka tescil devir işlemi isteme bağlı şekilde şahsa ya da kuruluşa gerçekleşebilir. Marka devir işlemi yalnızca tescil işlemi tamamlanmış markalar ve tescil işlemi henüz sonuçlanmamış markalar ile sınırlı değildir. Aynı süreç kapsamında yeni müracaat edilen ve müracaat işlemi devam etmekte olan bir markanın da devir işlemi gerçekleşebilir. Aynı durumda devam eden marka adın da yine noter tarafından devir işlemi teyit ettirmelidir. Fakat müracaat aşamasında olan bir markanın müracaatı ret ile neticeye bağlanması akabinde ise ekonomik anlamda kayıp yaşama olasılığı söz konusudur.

Kuruluşa ait olan bir markanın söz konusu devir işleminde eğer kuruluş tümü (şirket devri söz konusu) ile devir işleminde bulunmak istiyor ise bu durumunda marka devri gerekmez. Anlaşılacağı gibi kuruluşun aktif ve pasif halini komple şekilde bir başkasına devir işlemi gerçekleştiren bir kişi markasını da devreder.

Marka devir işlemi yapıldığında ise markayı marka sahibinden temine eden yeni sahibi, yeni marka tescil numarası ile beraber yeni belgeye sahip olacaktır. Marka tescil devir işlemini yapmak amacı ile ilk önce devir işlemini gerçekleştirecek olan şahıs yahut işletme marka devir harcı ödemesi yatırması gerekmektedir. Bu tescil belge ile alakalı olan kişiler marka tescil belgesi ile beraber noter huzuruna intikal eder ve marka devri sözleşmesi yahut anlaşmasını imzalarlar. Marka devir anlaşmasında marka tescil tarihi, marka tescil no.su marka sınıfları ve adı açık ve net olarak yer almalıdır. Bir markaya yönelik devir işleminin yapılması adına birtakım durumların hakkında bilgi sahibi olunması önem arz eder.

Önem arz eden bu hususlar ise, devir işlemi gerçekleştirilecek markanın üzerinde rehin ve haciz gibi işlemler yer almamalıdır. Markanın ayırt edilmesi güç seviyede benzer bir marka bulunuyor ise onların aynı marka ile beraber devir işleminin gerçekleşmesi gerekmektedir. Marka devir anlaşması yer alması gereken bilgilerin hepsi ayrıntılı olarak bulundurulması gerekmektedir.

Tescilli Markanın Devir İşlemlerinde Gereken Evraklar

Noterde Huzurunda Gerçekleşecek Devir İşlemlerine Gereken Evraklar

  1. Devir işlemi gerçekleşecek markanın nüshası; Marka tescil belgesi 
  2. Devir işlemini gerçekleştirecek olan yetkili şahısın yahut yasal olarak atanan temsilci.

 Marka Devir İşlemlerinin Enstitü Adına Gereken Evraklar

  1. Vekaletname (Sistem Patent şirketimizden temin edilen vekaletname)
  2. Firma uygulama belgesi (Devir işlemini üzerine alan kuruluş adına)
  3. Marka devir işlemi için harç bedeli (Sistem Patent şirketimizin hesabın yatırılmalı.)
  4. Noterin tasdiklediği marka devir sözleşmesinin yahut anlaşmasının orijinali

Bu ilgili işlemler yapılmak ile birlikte markaya ait devir tamamlanır. Markanın bir başka kişiye devrinin sonuçlanmasının akabinde marka sicil defterine kayıt işlemi gerçekleşir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile  lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>