444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Devri

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil devri ise; Tescil edilen bir markanın ihtiyaç duyulması akabinde bir diğer kişiye bırakılması işlemine denir. ’’

Marka devriMarka devir işlemi, markanın devredilmesi, marka tescil devir işlemi şeklinde ifadelerde Marka tescil devri anlamına gelmektedir. Söz konusu bu devri uygulaması ile, marka sahibinin markasını tescil işlemini gerçekleşmesi akabinde ihtiyaç duyulduğu hallerde markasını bir başka kişiye faaliyet ettirmesi adına yasal yollar ile vermesi mümkündür. Marka devir işlemi talebe bağlı şekilde şahsa ya da işletmeye gerçekleşebilmektedir. Marka devir işlemi, ilgili marka tescil müracaat aşamasında iken de gerçekleşebilmektedir. Lakin marka durumu ret ile neticeye bağlanması durumunda ise maddi şekilde kayıp yaşama ihtimali söz konusudur.

Bir kuruluşa ait olan markanın söz konusu devir işleminde eğer kuruluş tümü (şirket devri söz konusu) ile devir işlemi gerçekleştiriyor ise bu durumunda marka devri gerekmez. Anlaşılacağı gibi kuruluşun aktif ve pasif halini komple şekilde bir başkasına devir işlemi gerçekleştiren bir kişi markasını da devreder.

Sadece marka devri gerçekleştiğinde ise markayı alan yeni sahibine yeni marka tescil numarası ile birlikte yeni belge temin edilmektedir. Marka Tescil Devri işlemini gerçekleştirmek adına ilk önce devri yapılacak olan kişi veya kuruluş marka devir harcı ödemesi gerekmektedir. Bu belge ile ilgili kişiler marka tescil belgesi ile beraber noter huzuruna intikal eder ve marka devri sözleşmesi veya anlaşmasına imza atarlar. Devir anlaşmasında marka tescil tarihi, marka tescil no, marka sınıfları ve adı açık ve net olarak yer almalıdır. Bir markaya ait devir işleminin gerçekleşmesi adına birtakım durumların bilinmesi önem teşkil eder.

Önem teşkil eden bu durumlar ise, devir işlemi gerçekleşecek olan marka üzerinde haciz ve rehin gibi hükümler bulunmamalıdır. Markanın ayırt edilmeyecek seviyede benzeri bulunuyor ise onların aynı marka ile beraber devir işlemi gerekmektedir. Marka devir anlaşması gereken bilgilerin tümü ayrıntılı şekilde bulundurması gerekli görülmektedir.

Marka Devir İşlemleri Adına Gerekli Olan Evraklar

Noterde Huzurunda Yapılacak Devir İşlemleri Adına Gerekli Olan Evraklar;

  1. Devir işlemi gerçekleşecek olan markanın marka nüshası (Marka Tescil Belgesi)
  2. Devir işlemini gerçekleştirecek yetkili kişi ya da yasal olarak atanan temsilcisi.

Marka Devir İşlemleri Adına Enstitü Adına Gerekli Olan Evraklar;

  1. Vekaletname (Sistem Patent Vekaletnamesi)
  2. Firma icraatı belgesi (Devir işlemini üzerine alan kuruluş adına)
  3. Marka devir işlemi için harç bedeli (Sistem Patent şirketimizin hesabın yatırmanız kafidir.)
  4. Noterin onayladığı marka devir sözleşmesinin ya da anlaşmasının aslı

İlgili işlemler gerçekleşir. Ve devir işlemi sonra erer. Markanın bir başka kişi adına devir işleminin sona ermesinin ardından marka sicil defterine kayıt işlemi gerçekleşir.

 

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile  lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz... 

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>