444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Durumu Sorgulama

Marka Tescil Sorgulama

‘‘Bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere Marka denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil durumu sorgulama; Tescil işlemi yapılacak bir markanın, tıpa tıp aynısının yahut bir benzerinin daha önceden tescil işleminin yapılıp yapılmadığına veya bu tarz markaların daha önceden tescil müracaatında bulunup bulunmadığının sorgulaması işlemine denir.

Marka tescil işlemi süreci, oldukça güçlükler ile karşılaşılan ve itirazların da gelmesi ile tam kabus gibi bir süreç yaşanabilmektedir. Maddi ve zaman kaybetmenize sebebiyet verebilecek bu durumları yaşamamak ve markanızı veya benzeri var olup olmadığını yapacağımız çok basit bir uygulama ile sizleri bu sıkıntılardan kurtarabiliriz. Bu uygulamamız ise marka tescil durumu sorgulama veya araştırma uygulamasıdır.

Tescil müracaatının gerçekleştirildiği saat hatta dakikadan başlayarak korunmaya başlanan marka, 10 veya 12 ay arasında değişme araz eden bir zaman içerisinde onay işlemi gerçekleşerek tescil işlemi sona ermektedir. Markanın on sene boyunca tüm haklarını size temin edilecek olan bu tescil belgesi doğrultusunda, diğer kişilerce taklit işlemi yapılamaz, markaya benzeri markalar yapılamaz ve maddi anlamda gelir sağlanamaz söz konusu olamaz.

Markanızın onay işleminin gerçekleşmesi adına, müracaat işleminizi gerçekleştirmeniz ile başlayan ve 1 sene boyunca devam eden tescil sürecinin tamamlanması sonucunda onay işleminin gerçekleşmediğini ifade eden bir sonuç ile karşılaşabilmeniz mümkündür. Bu durum sürekli karşılaşılmakta ve pek çok şirket bu durum nedeni ile; markanıza benzer veya tıpkısının aynısı bir diğer tescil işlemi gerçekleşmiş markanın olmasıdır. Müracaatınızın analiz edilmesinin ardından, Enstitü uzmanları markanıza benzer veya markanızın tıpa tıp aynısı ola bir marka olması sebebi ile onay işleminde bulunmayabilir. Onay verse bile, marka bülteninde yayını yapılmasının ardından marka sahibi markasına benzediğini bahsi ile, tescil işlemi aşamasına itirazda bulunabilir. Problemler bu durumla sınırlı kalmamak ile birlikte diğer sorunlar birbirini izler. Bu durumlarda markanızın tescil işlemi istemi doğal olarak ret kararı ile sonuçlanabilir.

Ürün veya hizmetlerinizin tescil işlemini gerçekleştirerek koruma altına almayı hedefliyor iseniz, ilk önce marka sorgulaması işlemini gerçekleştirmeniz gerek maddi gerekse manevi bakımdan oldukça önem teşkil eder. Bu işlemi Sistem Patent web sayfamızdan bizzat kendiniz uygulayabilirsiniz. Lakin bu uygulamadan daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilmeniz açısından şirketimizde bu konularda uzman olan personellerimiz eşliğinde de yapmanız sizin açısında daha faydalı olacaktır. Bu durumun sebebi ise, tescil işlemi gerçekleşmiş veya tescil müracaatı başlatılmış markaların size ait olan marka ile benzemesi yahut farklılık arz eden noktalarının belirlenmesi amacı ile sizin bilgi ve tecrübeniz yetersiz kalabilir. Doğru analiz için ve kesin karar adına uzman olan kişilerin analizi etmesine ve değerlendirmede bulunması gerekebilmektedir. Bu konuda asıl anlatmak istediğimiz bazen sizlerin fark edemeyeceği çok ince bir detayı doğru tespitler akabinde uzmanlarımız görmesi veya farkına varmasıdır.  Markanızın tescil işlemini gerçekleştirmenize veya onay işleminin olumlu şekilde tamamlanmasını mümkün görülmeyeceği hususlarda zorlu tescil işlemi aşaması yaşamanıza neden olabilmektedir. Doğru analiz edilen marka tescil durumu sorgulama işlemi ile sizi bu yaşama tehlikesi ile karşılaşacağınız büyük bir sorundan kurtarabilir.

Sİstem Patent olarak, marka hazırlama sürecinde, markanın koruma altın alınması değin ilerleyen tüm kademe ve aşamaları, sizler adına en basite çekmek ve yaşama ihtimalinde bulunacağını tüm bu problem ve problemlere karşı yardımcı olmaktayız. Konusunda uzman vekil danışmanlarımızdan oluşturduğumuz dev ve alanında lider ekibimiz ile markanızın en mükemmel şekilde savunmasını yaparak tescil işlemini olumlu gerçekleştirmek, bu durumlar akabinde istemde bulunur iseniz diğer aşamalarda da markanızı korumaktayız.

Marka kavramınız ile ilgili olarak, marka, marka hazırlama, Marka tescil süreci, Marka Sorgulama, Marka Tescil, Marka tescil sorgulama, İsim Sorgulama, yurtdışı marka tescili, marka takibi, marka takip, markaya itiraz, marka tescil danışmanlık  ve bunun gibi daha bir çok alanda hizmet vermekteyiz. Markanızı yaratırken danışmanlık, tescil işlemini gerçekleştirirken vekil, koruma aşamasında da güvenlik anlamında Sistem Patent şirketi olarak sorumluluk üstlenmekteyiz.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>