444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Takip

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent Takip: Ulusal ve ülkeler arası platformlarda yer alan patentleri firmaya özel yaklaşımlar ile analiz ederek; sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek gereksinim duyulan yenilikleri uygulamada yer alan fırsat ve yararları ortaya koyan özel bir hizmete denir.’’

Siz değerli kuruluşlarımız Sistem Patent şirketi olarak kuruluşumuza istemde bulunmanız durumda patent ve faydalı model müracaatlarınızın söz konusu buluşun içeriği, rakip işletme ismi, ürün sınıfları gibi unsurların takip işlemini yaparak rapor şeklinde tarafınıza bilgilendirme yapmaktayız. Daha sonra ise sizlere gerçekleştireceğimiz değerlendirmeler akabinde itiraz işleminde bulunulup bulunulmama hakkında uzlaşma sağlanır ve gerekli bilgi ve belgelendirmelerle itiraz işlemleri yapılır.

Bu hizmet ile küresel anlamda patent veri tabanları izlenerek temin edilen veriler patent uzmanı tarafından özel takibe alınması ve müvekkillere öncelikleri akabinde temin edilen bilgilerin rapor şekline getirilerek patent takibi diğer bir ifade ile patent izleme işlemi yapılır. Başta yurt içi faydalı model tescil işlem sistemi ilanına itiraz mantığıyla işlediğinden patent bültenlerinin her ay düzenli şekilde takip işlemi gerçekleşerek incelenmelidir. 3 aylık ilan aşamasında takip işlemi gerçekleşmeyen ve itirazda bulunulmayan faydalı model müracaatları belgelendirilerek nihai koruma altın alınır. Bu sürecin ardından sadece iptali için mahkeme süreci başlatılarak faydalı model belgesinin hükümsüzlüğü isteminde bulunulabilir.

Patentlerde de durum biraz değişik olsa da benzer olduğu tespit edilen patentler talepler bazında faydalanabilmekte ve çakışmalar yaşanabilmektedir.

Patentlerin takip işleminin gerçekleşmesi ya da kuruluşların takip edilmesi kuruluşlarımıza pazarlama ve rakip firmalarınıza karşı strateji geliştirmeleri bakımından rehber olmaktayız. Diğer yandan sektörel takip, işletmelerin faaliyetlerini ve pazarlama ufuklarını genişletirken ar-ge birimlerinin altyapısını da geliştirmektedir.

Günümüzde pek çok kuruluş bu noktada ortak bir paydada yer alıyor. Lakin üretim masraflarının ve aşamalarının uzunluğu işletmeleri biraza zor duruma soksa da bu noktada gidişata engelleyip değişimi farklı bir duruma getirmeyi yeniliği benimseyen ön safhaya getirmeyi ciddi olarak arzu eden ve bu uğurda çaba harcayanlar başarı sağlıyor.

Patent takip hizmetimiz ile, kuruluşların eğitim, piyasa incelemesi; ar-ge gibi faaliyetlerine destek vermeyi hedeflemekteyiz. Ulusal ve ülkeler arası platformlarda yer alan patentleri firmaya özel yaklaşımlar ile analiz ederek; sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek gereksinim duyulan yenilikleri uygulamada yer alan fırsat ve yararları ortaya koyan özel bir hizmettir.

Takip Uygulamamız İle Elde Edeceğiniz Kazanınlar

  1. Bu hizmetimiz ile kuruluşunuzun ürün ve teknoloji geliştirme planlarında kişisel yol göstericiniz şeklinde ifade edebilirsiniz.
  2. Tescil işlemi gerçekleşmiş patentler ile farklılık meydana getirerek karlılık durumun yükseltilmesini sağlamak.
  3. Rakip firmalarınızın teknolojik faaliyetlerini takip ederek mevcut teknolojinizi yükseltmek.
  4. Ar-Ge yatırımlarınızın optimize işlemini gerçekleştirerek yeni ürünler elde etmek.
  5. Gerçekleştirecek olduğunuz inovasyon çalışmaları ile pazarlama işlemlerine katkı sağlamak.
  6. Sistemli olarak şekilde yenilikle bulunulmasını temin etmek.

Sistem Patent şirketimizin sizler adına uygulamakta olduğumuz bu hizmetimiz güçlü bir yapıda ve özel şekilde geliştirilmiş bir program yardımı ile gerçekleştirmekteyiz.


Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>