444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Başvuru Formu

‘‘​Marka, bir hizmet yahut ürünü diğer şahıs yahut şirketlerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan işaretlerin tümüne denir. ​Marka tescil; bir ürünü ya da hizmeti diğer ürünlere karşı koruma kalkanına alınmasını sağlayan devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Yani resmi ve yasal bir kimlik özelliğindedir. Marka tescil başvuru formu; uzun uğraşlar sonunda oluşturduğunuz markanız tescil ederek korumaya alma düşünceniz ile hareket etmeniz akabinde ilk önce kişisel ve marka bilgilerinizi doldurmanız gereken bir formdur.

Markanızın hangi sınıflarda tescil işleminin gerçekleşmesine uygun olduğunu hiçbir şekilde bir araştırma masrafı yatırmadan bilgi sahibi olmak istiyorsanız ilk önce Sistem Patent web sitemizde yer alan ücretsiz marka başvuru formu doldurabilirsiniz.  Markanızın size en uygun sınıflarının belirlenmesi ve bu sınıfların marka müracaatına uygun olup olmadığını görmek adına Sistem Patent marka uzmanlarımız, alt kısımda vermiş olduğunuz bilgiler akabinde sizlere hiçbir ücret talep edilmeden yardımcı olacaklardır.

Bahsi geçen marka konusu ise, diğerlerinden farklı kılma özelliğine sahip olunması anlamına gelir. Bunlar harf, rakam, logo ile hazırlanabileceği gibi şahıs ve kuruluşun kendi adı da marka niteliğine sahip olmaktadır. Uzun uğraşlar neticesinde elde edilen bir markanın, imalat süreci, pazarlama aşaması ve diğer tüm haklarının, hazırlayan şahsa ait olması ve özel olabilmesi ile yaşama ihtimali bulunan problemlere karşı yasal haklar ile koruma altına alınması gayesi ile şahıs veya kuruluş üzerine tescil işleminde bulunulması bir şart durumundadır. Tescil işleminde bulunulması gayesi ile yapılacak müracaat işleminin gerçekleştiği saat hatta dakikadan başlayarak koruma kalkanına giren marka, ortalama olarak 12 ay süren bir sürenin ardından onay işlemi yapılmakta tescil işlemi tamamlanmaktadır. Marka tasarlayan kuruluşlar ve şahıslar, tasarladıkları markalarının koruma altına alınması adına tescil uygulamalarının yapılması hedefi ile müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Müracaat işlemlerinde bulunmaları ve ardından diğer süreçlerine birbirlerini izlemeleri gerekiyor. Lakin burada yapılması gereken ilk işlem marka tescil başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu tasarladıkları markalarının üzerinde hak elde edebilmeleri açısından tescil belgesine sahip olunması gerekir. Buda ilk olarak marka sahipleri adına marka tescili için başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Markasını tescil ettirmek isteyenler tescil belgesini temin edebilmesi açısından prosedür gereği 1 adım olarak tescil başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Bu başvuru formunu Sistem Patent şirketimizden tedarik edebilirsiniz. Şirketimizden temin edebileceğiniz veya web sayfamızda görebileceğiniz Marka tescil başvuru formu kapsamında adınız, soy adınız, marka ismi ve marka sınıfı ve telefon numaranız yer almaktadır. Bu formda yer alan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız önem teşkil etmektedir. Formu el ile doğru ve tam olarak doldurmanızın yanı sıra web sitemize ile de bu işlemi aynı prosedürler kapsamında eksiksiz ve tam bir şekilde doldurmanız ve tarafımıza iletmeniz akabinde formunuz ekibimiz tarafından incelemeye alınacak. Eksik ve doğru doldurulan form ile marka oluşturan şahıslara tarafımızdan geri dönüş sağlanacaktır.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>