444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Harcı

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil harcı: Markaya yönelik koruma altına alma adına yapılacak tescil işlemleri sırasında talep edilen ücrete verilen isimdir.’’

Marka tescil harcı her sene, sene başlarında olmak üzere enstitü tarafından belirlenmektedir. Belirlenen bu harç miktarında her sene artış yaşanabildiği gibi azalmada söz konusu olabilmektedir.

Her sene senenin ilk ayında (ocakta) belirlenen marka tescil harcının temel belirleyici unsurlarından birisi de tescil edilecek sınıf miktarıdır. Yani yatırılması gerekli görülen tescil harcı ücretleri sınıf adetine uygun olarak artış yaşanmaktadır. Marka tescil işleminin gerçekleştirilmesi amacı ile müracaat işleminde bulunulurken bilinmesi gereken ve önem teşkil eden ve bu tescil harcını oluşturan ücretler başvuru ücreti ve tescil ücreti konusudur. Bu konulara hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olunmalıdır. Asıl olarak bu işlem, bu işin uzmanı olan kişilere devredilmesi ile uzmanlar bu konu hakkında ilgili açıklamalarda bulunacaktır. Lakin ön bilgi temin etmek isteminde bulunanlar için Sistem Patent şirketi olarak gerekli bilgileri sunalım.  

Markanızı koruma altına aldırmak adına yaptıracağınız tescil işlemi müracaatı doğrultusunda ilgili yerlere yatırılması gereken markanıza ait tescil harcı, hem sınıf başına olan harç ücreti hem de kendi adına tüm işlemleri yürütmesi adına tayin edeceğiniz ve tüm bu işleri yürüten vekil firmaya ödenen ücretlerden meydana gelmektedir. Lakin vekil harcını ödememek adını tüm işlemleri kendiniz yapabilirsiniz, tabii bu konuda çok dikkatli yol almanız gerekmektedir. Çünkü yapacağınız en ufak bir hata veya bir dosyanın eksikliği ile tüm işlemleriniz yanar. Harçlar belirlenirken sınıf adeti, müracaat işlemi yapılacak markanın faaliyet göstereceği ya da faaliyet gösterdiği ürünlerin veya hizmetlerin bulunduğu sınıfların tespit edilmesi ile oluşmaktadır.

Üst kısımda belirttiğimiz gibi tescil harcı ücretinde fiyat farkını meydana getiren ve önem teşkil eden unsur vekil olarak atanacak firmalar arasındaki fiyat farkıdır. Sunulan hizmetin uzmanlığı, verim alabilmeniz ve tescil işleminin olumlu neticeye ile sonuçlanmasına ilişkin verimli danışmanlık markanın tescil işlemine yönelik müracaat işleminde bulunulurken marka sahiplerinin sonradan yaşayacakları maddi zararları ve zaman kayıplarını önüne geçmektedir.

Bu firmalar belirlenirken unutulmaması ve çok dikkat edilmesi gereken ve önem teşkil eden diğer bir husus ta sizlerin adına marka tescil işleminde bulunacak vekil firmalardan ziyade resmi olan vekil firmalarını belirlenmesidir. Tescil işlemi adına aracı olan şahıs ve kuruluşlar marka tescil işlemi adına sadece müracaat sürecinde size müracaat evraklarının hazırlanması amacı ile hizmet sunmaktadırlar. Ama bu atayacağınız firmaların asıl yapması gereken işlemi ise, sınıf ya da sınıfları tespit etmek daha sonrasında ise detaylı bir şekilde marka sorgulaması uygulamasında gerçekleştirmektir.

Sistem Patent marka uzmanı vekil ve danışmanlık şirketi olarak müracaat işlemleriniz adına tüm bu işlemleri gerçekleştirmekte, sizleri yarı yolda bırakmadan tescil işleminizi sonuçlandırmakta ve talep etmeniz durumunda tescilden sonrada markanızın korumasını sağlamaktayız.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>